Home Vijesti Šarar o reakcijama HVIDRE: Pogubili su kompas, Orwell je sve napisao o...

Šarar o reakcijama HVIDRE: Pogubili su kompas, Orwell je sve napisao o izmišljanju nove prošlosti!

4978
3

Riječki pročelnik za kulturu Ivan Šarar za Radio Rijeku je prokomentirao reakcije HVIDRE na dio izložbe o državama u sklopu kojih se Rijeka nalazila, a u kojoj se na jednom panou nalazi i jugoslavenska zastava koja se u Rijeci vijorila od 1945. do 1990. godine.
– Mislim da su gospoda u HVIDRI potpuno pogubila kompas. Nije kontroverza stavit zastavu u povijesni i dokumentarni pregled svih zastava koje smo imali u Rijeci uključujući i zastavu Trećeg Rajha i fašističke Italije, kontroverzno je da smiješ pomisliti da smiješ maknuti dio dokumentirane povijesti jer se tebi to kao ne sviđa. Meni se čini da to postaje opasno. Možda iz udžbenika povijesti treba maknuti 45.-91. Ima jedna lijepa knjiga Georga Orwella ‘1984’ u kojoj su opisani procesi konstantnog izmišljanja prošlosti i jezika pa neka si ju pročitaju, zaključio je Šarar.

Previous articleZvonimir Peranić o otvaranju EPK i ‘Operi Industriale’: NEMA NAS
Next articleLista za Rijeku, SDP i Možemo čestitali otvaranje EPK

3 COMMENTS

  1. “…pa neka si ju pročitaju,”…
    He, he…Čitanje može predstavljati čak i napor, što ovisi o sadržaju koji se čita. Osim toga što je manje moždanih vijuga to je čitanje teže. Lakše je paušalno pljuvati po nečemu, i nastaviti živjeti u svojem uvjerenju kako smo dobro i pošteno postupili…

  2. Ovi što pljuju po
    izložbi ne čitaju,jer da su pročitali više od obavezne lektire u osnovnoj školi ima li bar nešto znanja

  3. Koncepcija izlozbe je zapravo bila navuci bjes mrzitalja Jugoslavije ….. Šta ne ? Dobri ste dobri jebite se =D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here