Home Vijesti SDP i HDZ u dogovoru oko ‘Dubaija na Martinkovcu’

SDP i HDZ u dogovoru oko ‘Dubaija na Martinkovcu’

1734
0
image001
1.500 novih stanova na Martinkovcu

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća vjerojatno će biti usvojene dopune Detaljnog prostornog plana uređenja naselja Martinkovac koji predviđa izgradnju stambenih nebodera na tom dijelu grada, a protiv čega je ustalo domicilno stanovništvo. Unatoč činjenici da su Srdoči ionako prometno zagušeni postojećim brojem stanovnika, predloženim planom bi na tom dijelu grada trebalo doseliti još 4.000 ljudi. Stanovnicima Srdoča najsporniji su neboderi između 10-15 katova koji bi niknuli u neposrednoj blizini dvorišta privatnih kuća. Na javnoj raspravi se upozoravalo na pogodovanje investitorima na račun onih koji sada žive u tom dijelu grada, a investitori su već uobičajeni kada je riječ o sličnim poslovnim poduhvatima u gradu Rijeci. Radi se o GP Krku i poduzetnicima poslovno povezanim s ‘kraljem Korza’ Mirkom Pavičićem.

Protiv ovakvih planova do sada su se izjasnili u Listu za Rijeku, PGS-u i Laburistima. Sudeći prema glasovima sa sjednica Odbora, podršku SDP-ovoj koaliciji će osigurati vijećnici HDZ-a koji su u dogovoru s vladajućima i po pitanju prve točke, odnosno izbora članova Savjeta mladih koje će popuniti isključivo kadrovi vezani uz ove dvije organizacije.

Rasprava na sjednici Gradskog vijeća voditi će se i o prijedlogu proračuna za 2014. godinu. Već sada je prilično izvjesno da će kompletna opozicija biti protiv jer uoči sjednice prijedlog proračuna nije podržan na Odborima u kojima većinu ima opozicija. Tako je odbijenica proračunu izglasana na Odboru za promet gdje su protiv bili vijećnik Liste za Rijeku i Laburist, za bio vijećnik HSU-a dok odbornici SDP-a i HDZ-a nisu bili na sjednici. Slično se dogodilo i na Odboru za nacionalne manjine gdje prijedlog nije usvojen jer su HDZ, Laburisti, Lista za Rijeku i predstavnica albanske manjine bili suzdržani, a SDP te predstavnici srpske i bošnjačke manjine za prijedlog.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here