Home Vijesti SDP se ogradio od Obersnela: Koalicija IDS-PGS-RI nam je zdrava konkurencija

SDP se ogradio od Obersnela: Koalicija IDS-PGS-RI nam je zdrava konkurencija

4086
0
vojko
Obersnel šumom, SDP-ovci drumom

Čelnici SDP-a odlučili su zastaviti Obersnelovo nekontrolirano soliranje i pokušaj zabijanja klina između SDP-a i IDS-a, odnosno regionalne koalicije u kojoj se još nalaze PGS i Lista za Rijeku. Bizarne tvrdnje riječkog gradonačelnika prema kojima postoji tajni dogovor o suradnji PGS-a, Liste za Rijeku s HDZ-om izazvale su žestoku polemiku i međusobne optužbe na relaciji SDP – regionalci te na taj način ugrozile prešutni sporazum o nenapadanju između SDP-a i IDS-a.

U IDS-u su Obersnelove insinuacije ocijenili nesitinitima te mu poručili da se više bavi svojom strankom koja nije osudila Glavaševe crnokošuljaše kalkulirajući s mogućom postizbornom suradnjom s HDSSB-om. PGS je riječkom gradonačelniku odgovorio protuoptužbom da svojim napadima zapravo radi u korist svojeg političkog stvoritelja Slavka Linića, a u Listi za Rijeku su nabrojali općine i gradove PGŽ u kojima su SDP i HDZ u otvorenoj koaliciji.

SDP-ov koordinator za VIII. izborni jedinicu Željko Jovanović ocijenio je danas da se ne treba upuštati u polemiku s regionalcima koji su SDP-u u Rijeci i Istri zdrava konkurencija i prijatelji.
– Sigurno ćemo surađivati iza izbora, a sada se treba koncentrirati na pobjedu protiv HDZ-a i osvajanje što više glasova, istaknuo je.

Nije tajna da je Obersnelovo iskakanje iz kolosijeka poprilično zabrinulo čelništvo stranke pa su odmah krenule špekulacije da se na taj način Obersnel osvećuje vlastitim stranačkim kolegama za sve marginalniju ulogu koju ima u stranci te na činjenicu da je preskočen u izborima za europarlament ali i u nominaciji za neku diplomatsku funkciju. Osim toga, postoje tumačenja da su Obersnelovi motivi predizborni ali ne vezani uz parlamentarne nego lokalne izbore na kojima aktualni gradonačelnik najveću prijetnju vidi u okrupnjavanju regionalaca. Tome u prilog govore i informacije prema kojima je Obersnel u tuđem dvorištu aktivno lobirao u bezuspješnom pokušaju da spriječi proširenje IDS-PGS regionalističke koalicije s Listom za Rijeku.

Previous articleKOLUMNA: O autonomiji sveučilišta i potrebi osnivanja novih…
Next articleKek: Čestitke igračima, vjerovali su da mogu (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here