Mozaik

Serenada Opatiji – nova večer za pamćenje!

Serenada Opatiji – nova večer za pamćenje!

portic_ 1Opatija je svojim sugrađanima i njihovim gostima ponudila još jedan program za pamćenje, a kojim se obilježava Dan Grada. Ovog je puta središte bio legendarni opatijski Portić kojeg je publika dupkom ispunila od samog početka te je tako bilo puna tri sata, koliko je program i potrajao. Dok je dio publike uživao u projekcijama fotografija iz opatijske povijesti te u novom promidžbenom spotu “Opatija – be charmed”, a koji su se projicirali na dva velika platna postavljena ispred posebno svjetlosno dekoriranog Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, najveći je dio publike pomno pratio nastupe na čak šest različitih pozicija unutar same lučice te sve izvođače nagradio burnim pljeskom.

Program je započeo izvrsnim nastupom Opatijskih mažoretkinja, na čiji se nastup nadovezao nastup klape Nokturno i već tada je bilo jasno da će Portić doživjeti večer za pamćenje. Pod voditeljskom palicom maestralnog voditeljskog para kojeg su činili Gordana Brkić Žagar i Ivan Dorian Molnar, večer je jednostavno tekla iz točke u točku s puno zabave i emocija toliko da su čak i sami voditelji zaplesali. Program su svojim nastupima dodatno oplemenili stihovi čakavskih autora koje je govorila Rajka Jurdana Šepić uz pratnju Mihalja Ivkovića za harmonikom, a Antonio Krištofić je svojim nastupom dokazao kako je njegov status mlade pjevačke zvijezde itekako opravdan, jer njegov nastup nikog nije ostavio ravnodušnim. Zasigurno najljepši trenutak bilo je uplovljavanje stare drvene barke kojom su upravljala dva stara morska vuka, a na kojoj su prevozili dva glazbena putnika – Maura Staraja i Marija Šimunkovića koji su odsvirali i otpjevali legendarnu skaldbu “Barke faren” te emotivnu “Ča bin se otel mu reć” koja je izazvala i poneku suzu u publici. Nakon što je barka lagano napuštala lučicu na pozornicu je izašao Duško Jeličić sa svojom Bonacom te raspjevao i rasplesao vidno raspoloženu publiku dok su točku na ovu posebnu noć stavili Jozefina & Trio Rio svojim projektom Abbazia.

portic_ 2
Tri sata programa su, prema komentarima publike, prebrzo prošla što potvrđuje kako su sadržaj i koncept događanja pogodili u srž ukusa opatijske publike. Napomenimo da su posebnu dimenziju cijelom događanju dali i posebni svjetlosni efekti, svjetlosne dekoracije prostora te posebna instalacija u prostoru – tri svjetleća oblaka koja su visjela iznad same lučice te cijeloj večeri dala posebnu dimenziju koju rijetki nisu zabilježili svojim kamerama.

Opatija je tako još jednim programom obilježila svoje slavljeničke dane, na zadovoljstvo publike, u kojoj je bio nemali broj turista koji su uživali u ovoj posebnoj večeri.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Đorđe Balašević se ovo ljeto vraća u pulsku Arenu

spMay 21, 2019

Riječki anđeli: Nakon što su bolesnoj majci s 4 djece osigurali stan, sada su ga i uredili!

spMay 21, 2019

Film ‘Kula smrti’ u ‘Art kinu’

spMay 20, 2019

Velika obljetnica Fiumanke – punih 20 godina riječke regate

spMay 20, 2019

Riječki tunel ponovno otvoren!

spMay 20, 2019

Riječki lutkari iz Kragujevca se vratili sa šest nagrada!

spMay 20, 2019

Završen je 10. Student Day Festival: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius Syrossian oduševili tisuće mladih

spMay 19, 2019

‘Leica format’: Najbolja predstava hrvatske drame od ‘Vježbanja života’?

spMay 19, 2019

Bare i Majke sinoć zapalili crne ovce u Baški

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.