Home Sport Simon Rožman preuzeo Maribor

Simon Rožman preuzeo Maribor

418
0

Bivši trener Rijeke Simon Rožman postao je novi trener Maribora.

“Razgovaramo već neko vrijeme i brzo smo koordinirali svoje ideje prema putu koji smo si zadali. Saša Gajser također je bio u ozbiljnim kombinacijama, ali zbog problema s licencom to ne može biti dugoročno rješenje. Odlučili smo se za Simona Rožmana. Rezultati i povijest govore sami za sebe, ne nudi se svaki dan prilika za dovođenje tako uspješnog, mladog trenera sa zanimljivom vizijom. On je iznad svega radoholičar koji je u potpunosti predan klubu i svom radu. Bila je to prilika koju vrijedi iskoristiti”, rekao je na predstavljanju sportski direktor Marko Šuler.

“Budući da je želja bila obostrana, odluka je bila vrlo lagana. Maribor ide novim putem, Simon dobro zna što je Maribor, u kakvo okruženje dolazi i kad sve to složite, stvari su dobro postavljene. Puno je posla, svi smo toga svjesni u klubu, svjesni su i Simon i igrači “, dodao je.

“Prvi dojam je izvanredan, lijepo sam dočekan. Ponosan sam što sam postao trener profesionalne momčadi u jednom iznimnom klubu. Svjestan sam svojih odgovornosti, ali s druge strane, sa svojim stožerom donosim energiju, znanje, veliko srce kako bismo bili uspješni u bližoj i daljoj budućnosti i kako bismo ispunili ciljeve kluba”, rekao je Rožman na početku, a zatim objasnio zašto je prihvatio ponudu.

“Klub mi je predstavio svoj projekt, analizirao sam stvari i prihvatio izazov. NK Maribor ima sadržaja i duše, uvijek kvalitetnih igrača. Zajednički nam je cilj i sjajan motiv približiti se uspješnoj prošlosti kluba. Maribor je uvijek pokazivao vrhunsku kvalitetu dok je bila prisutna kolektivna energija, što se osjeća i danas. Nedvojbeno je da nam je želja izgraditi dugoročnu priču, uspostaviti prepoznatljiv stil igre. Ciljevi su postavljeni vrlo visoko, ali su dostižni”, rekao je Rožman, koji je potpisao trogodišnji ugovor, a prvi trening s novom momčadi vodit će u ponedjeljak.

Maribor na svojoj službenoj stranici ističe kako je 37-godišnji Rožman bio najmlađi trener u Europa ligi ove sezone i da za sobom ima već 256 utakmica na klupi s visokim prosjekom od 1.71 boda te osvojene Kupove Slovenije s Domžalama i Hrvatske s Rijekom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here