Home Sport Sjajne vijesti za Rijeku: Na korak su od nositeljstva u 3. pretkolu...

Sjajne vijesti za Rijeku: Na korak su od nositeljstva u 3. pretkolu Europa lige!

214
0
Franjo Ivanović (Rijeka - Lille)

HNK Rijeka našla se pred neočekivanom prilikom za poboljšanje svog statusa u trećem pretkolu Europa lige. Jedan rezultat iz Izraela otvorio je mogućnost da Rijeka postane nositelj, što bi značajno olakšalo njihov put kroz natjecanje.

Presudan rezultat iz Izraela

Finale Kupa u Izraelu donijelo je iznenađenje koje je razveselilo Rijeku. Hapoel Beer-Sheva izgubio je finale, čime se Rijeka pomaknula na poziciju prvog kluba ispod crte nositelja u trećem pretkolu Europa lige. To znači da Rijeka sada ima realnu šansu za nositeljski status, ali pod jednim uvjetom – Šerif iz Moldavije mora ispasti u prvom pretkolu.

Potencijalni protivnici Šerifa

Šerif će u prvom pretkolu igrati protiv jednog od sljedećih klubova: švedski Elfsborg, rumunjski Corvinul, bugarski Botev, azerbajdžanska Zira, slovački Ružomberok ili kosovski Lapi. Ako Šerif izgubi, Rijeka će dobiti status nositelja u trećem pretkolu, pod uvjetom da prođe drugo pretkolo.

Analiza Football Meets Data

Prema Football Meets Data, platformi koja se bavi nogometnom statistikom te permutacijama i simulacijama UEFA-inih koeficijenata i rankinga, Rijekine šanse za nositeljski status značajno se povećavaju ako Šerif ispadne. Nositeljski status znači da će Rijeka izbjeći neke od najtežih suparnika u trećem pretkolu, uključujući Ajax, Bragu, Molde, Viktoriju Plzen i Partizan Beograd.

Što nositeljski status znači za Rijeku?

Dobivanje nositeljskog statusa značilo bi puno za ovogodišnji europski put Rijeke. Lakši protivnici u trećem pretkolu povećali bi šanse kluba za ulazak u grupnu fazu Europa lige. Ovo bi također donijelo financijsku stabilnost i omogućilo klubu lakše zatvaranje budgeta i financijski iskorak u idućoj sezoni.

Rijeka je trenutno u povoljnoj poziciji da iskoristi priliku koja se pojavila nakon poraza Hapoel Beer-Sheve u finalu Kupa Izraela. Sada je ključno da Šerif ispadne u prvom pretkolu, što bi Rijeku učinilo nositeljem u trećem pretkolu Europa lige. Ovo bi bio veliki korak naprijed za klub i njegovo sudjelovanje u europskim natjecanjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here