Home Vijesti Slovenija najavila uklanjanje žice na granici s Hrvatskom

Slovenija najavila uklanjanje žice na granici s Hrvatskom

326
0
Foto 24 sata

Slovenska vojska idućeg će tjedna početi uklanjati žilet-žicu s granice s Hrvatskom, najavila je u petak ministrica unutarnjih poslova Tatjana Bobnar nakon što je vlada usvojila odluku o tome.

“Inzistiramo na ispunjavanju naše najave da ćemo ih ukloniti. Policija radi na operativnom planu uklanjanja ograde i žice”, rekao je Golob odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade.

Službena izvješća granične policije pokazuju da su ilegalni prelasci granice ponovno u porastu, a posljednjih mjeseci raste i migracijski pritisak.

Na pitanje treba li se odgoditi plan uklanjanja ograde, Golob je odgovorio ne, jer sve češći ilegalni prelasci granice samo potvrđuju da takve prepreke ne služe svrsi te da su nehumane i opasne.

“Sada imamo jako lošu situaciju u azilantskim centrima i domovima za migrante jer se prethodna Vlada nije htjela pozabaviti tim problemom”, rekao je Golob, pojasnivši da su centri bili prenapučeni zbog ilegalnih migranata koje je policija uhvatila na južnoj granici, ali također i s izbjeglicama iz Ukrajine koji su podvrgnuti pretjeranim birokratskim procedurama.

Golob je rekao da njegova Vlada stoga priprema organizacijske i druge promjene kako bi se situacija s migrantima i izbjeglicama poboljšala i učinila humanijom.

Prema njegovim riječima, izbjeglice iz Ukrajine sada moraju čekati dva do tri mjeseca da dobiju rješenje o statusu, što je preduvjet da bi mogli ostvariti zakonska prava koja su im dodijeljena za vrijeme prethodne vlade Janeza Janše.

Previous articleSevere Weather Europe objavio prognozu do kraja ljeta. Evo kada nam se vraćaju vrućine!
Next articleEvo gdje možete gledati utakmicu Dinama i Hajduka za Superkup

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here