Home Vijesti Slučaj Maškarin: To je kao da tucate orahe – ne želite se...

Slučaj Maškarin: To je kao da tucate orahe – ne želite se udariti, ali se dogodi

1058
0

Na suđenju kirurgu Branku Popoviću  kojeg se sumnjiči da je pogriješio tijekom operacije slijepog crijeva Miroslava Maškarina zbog čega je ovaj izgubio lijevu nogu, svjedočio je šef kirurgije riječkog KBC-a dr. Miljenko Uravić. Popović se sumnjiči da je pogrešno primijenio instrument troakar i pacijentu tako oštetio stijenku aorte, pa je dr. Uravić danas opisivao kako se troakar pravilno uvlači u trbušnu šupljinu.

Šef riječke kirurgije je bio uputan kako to da je u kasnijem nadzoru operacije ocijenio da je Popović “ispravnim postupkom ipak ozlijedio pacijenta”, nakon čega je postupak ocijenio s “tucanjem oraha”.

“To je isto kao da tučete orahe. Ne želite se udariti u palac, ali to se dogodi”, rekao je dr. Miljenko Uravić koji i dalje smatra da je bila riječ o komplikaciji a ne o liječničkoj pogrešci.

Maškarin: Kuda sve ovo ide?

Na izlasku iz sudnice Maškarin je ovu usporedbu komentirao rekavši “ovisi koga se tuče”.

“Boli onoga koji je udaren, a ne onoga koji udara”, rekao je Maškarin zapitavši se kuda sve ovo ide.

Optuženi kirurg Popović i dalje smatra kako nije pogriješio: “Činio sam najbolje za pacijenta i, ne dao Bog, da mi se takvo što opet dogodi, postupio bih isto”.

Danas su ispitani i dr. Arsen Depolo, kirurg koji je uz Uravića naknadno priskočio pomoći u operaciji Maškarina, te anesteziolog Božidar Krstulović. Nitko od današnjih svjedoka nije mogao reći koliko su Maškarinove noge bile bez protoka krvi. (Index.hr)

Previous articleOd subote novi ulaz na parkiralište Delta
Next articleBliži se kraj globalnoj dominaciji SAD-a i dolara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here