Home Vijesti Slučaj Maškarin: To je kao da tucate orahe – ne želite se...

Slučaj Maškarin: To je kao da tucate orahe – ne želite se udariti, ali se dogodi

1317
0

Na suđenju kirurgu Branku Popoviću  kojeg se sumnjiči da je pogriješio tijekom operacije slijepog crijeva Miroslava Maškarina zbog čega je ovaj izgubio lijevu nogu, svjedočio je šef kirurgije riječkog KBC-a dr. Miljenko Uravić. Popović se sumnjiči da je pogrešno primijenio instrument troakar i pacijentu tako oštetio stijenku aorte, pa je dr. Uravić danas opisivao kako se troakar pravilno uvlači u trbušnu šupljinu.

Šef riječke kirurgije je bio uputan kako to da je u kasnijem nadzoru operacije ocijenio da je Popović “ispravnim postupkom ipak ozlijedio pacijenta”, nakon čega je postupak ocijenio s “tucanjem oraha”.

“To je isto kao da tučete orahe. Ne želite se udariti u palac, ali to se dogodi”, rekao je dr. Miljenko Uravić koji i dalje smatra da je bila riječ o komplikaciji a ne o liječničkoj pogrešci.

Maškarin: Kuda sve ovo ide?

Na izlasku iz sudnice Maškarin je ovu usporedbu komentirao rekavši “ovisi koga se tuče”.

“Boli onoga koji je udaren, a ne onoga koji udara”, rekao je Maškarin zapitavši se kuda sve ovo ide.

Optuženi kirurg Popović i dalje smatra kako nije pogriješio: “Činio sam najbolje za pacijenta i, ne dao Bog, da mi se takvo što opet dogodi, postupio bih isto”.

Danas su ispitani i dr. Arsen Depolo, kirurg koji je uz Uravića naknadno priskočio pomoći u operaciji Maškarina, te anesteziolog Božidar Krstulović. Nitko od današnjih svjedoka nije mogao reći koliko su Maškarinove noge bile bez protoka krvi. (Index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here