Home Mozaik Snimka kao iz horora: Morskim psima ovakve otvorene i gadljive rane ne...

Snimka kao iz horora: Morskim psima ovakve otvorene i gadljive rane ne mogu ništa! (VIDEO)

246
0

Fotograf John Moore objavio je nedavno na profilu na Instagramu potvrdu da su morski psi životinje s posebnim moćima jer imaju nevjerojatnu mogućnost samoiscjeljenja!

Ne šalimo se s vama, ono što bi ubilo čovjeka u vrlo kratkome razdoblju, morskim psima ne može apsolutno ništa jer njihova tijela samostalno i dosta brzo popravljaju štetu zadobivenu tijekom međusobne borbe ili parenja.

Tako je i ova ženka morskog psa bika najvjerojatnije stradala tijekom udvaranja nekog agresivca, ali je njezina prilično velika otvorena rana smještena uz peraje gotovo u potpunosti nestala unutar samo 27 dana.

“Čudesna iscjeliteljska moć morskih pasa ne prestaje me oduševljavati. Ova rana katastrofalnoga izgleda na ovom morskom psu zatvorila se u doista tako kratkom vremenu i u sljedećih mjesec dana to će biti tek ožiljak”, napisao je Moore uz intrigantnu snimku.

Inače, taj je fascinantan fenomen svojedobno u razgovoru za portal Business Insider protumačio Mahmood Shivji, biolog sa Sveučilišta Nova Southeastern i koautor studije o genomu morskog psa.

Shivji i njegove kolege otkrile su da velike bijele psine, u usporedbi s drugim sisavcima, ribama ili pticama, imaju puno više gena namijenjenih zgrušavanju krvi i stvaranju nove kože i tkiva u kombinaciji s raznim proteinima.

Previous articleŠalica – koristan i neophodan poklon za promociju
Next articleHDZ priprema sjevernokorejski zakon o medijima: Uvodi se porez na portale, državne potpore za tiskane medije koji hvale Vladu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here