Home Sport Sopić: Kako će tek idući tjedan seliti Pjacu u Dinamo, Smolčić: Želimo...

Sopić: Kako će tek idući tjedan seliti Pjacu u Dinamo, Smolčić: Želimo strane suce i u finalu Kupa!

203
0
sopicdinamo

Rijeka u nedjelju igra protiv Lokomotive, a nakon toga joj na Rujevicu stiže Dinamo s kojim ima i dva okršaja u finalu kupa. Šef struke ima jednostavan pristup: ‘Mi želimo biti prvaci i moramo dobiti sve utakmice do kraja’, piše Nacional.

Kako se kraj sezone bliži emocije su sve više na rukavu, temperatura sve uzavrelija, a i medijski napisi sve ‘uskličniji’. Rijeka i Dinamo ulaze u zadnjih sedam taktova opijajuće uzbudljivog plesa.

Lokomotiva je jako zahtjevan protivnik, rastrčana i opasna momčad koja se bori za plasman u Europu, ali… Mi želimo biti prvaci i moramo dobiti sve utakmice do kraja. Eto, bez puno filozofije stvar je toliko jednostavna”, počeo je Rijekin trener svoju press-konferenciju uoči nedjeljnog gostovanja u ‘Kranjči’.

Za pobjedu u ovom kolu se dobiva 7 nego 3 boda

“Posebna utakmica? Ma znam da aludirate na to da imamo puno igrača s dva žuta kartona, a nakon ove tekme nas čeka Dinamo, ali vjerujte, ja ni ne znam u koliko sati igramo s Dinamom. Za pobjedu u ovom kolu se ne dobiva sedam nego tri boda. Dakle, tekma kao i svaka druga”.

Što je derbi s Dinamom bliže to se više piše o tome kako će Pjaca sljedeće sezone igrati za Dinamo

“Ma glupo mi je o tome uopće pričati. Pjaca je dečko koji je srcem i dušom u Rijeci, a svatko ima pravo na svoje želje čestitke i pozdrave. I valjda se novinski stupci s nečim moraju ispuniti pa se piše i o tome. Čekajte tek sljedeći tjedan kad počnu preko medija ‘seliti’ ne samo Pjacu nego i druge igrače i trenere! A istina je samo ovo: nitko ne zna što će donijeti ljeto i prijelazni rok niti moji igrači o tome razmišljaju zato što znaju da moraju 100 posto biti fokusirani na ono što rade danas pa će onda u budućnosti biti i tih izlaznih transfera od kojih klub živi. U međuvremenu… Papir trpi sve”, rekao je Sopić.

Smolčić: Želimo strane suce i u finalu kupa

Predsjednik HNS-a kaže kako još razmišljaju o tome hoće li strani suci suditi dvije utakmice finala kupa Rijeke i Dinama. Vaše mišljenje: strani, domaći ili vam je svejedno?

“Koliko se ja sjećam rečeno je da će sve utakmice koje će međusobno igrati Rijeka, Dinamo i Hajduk do kraja ove sezone suditi strani suci. I ja se držim toga kao činjenice. A ovu izjavu koju spominjete nisam čuo”,  govorio je Sopić, a onda mu mladi stoper Ivan Smolčić lagano ‘upao u riječ’:

“Samo da kažem moje mišljenje: ja bih iskreno volio da u finalu kupa sude strani suci”!

Nije ništa dalje elaborirao nego samo svoju izjavu popratio osmijehom. Očigledno je kako ama baš svi misle da ono što je na tri utakmice sa sucima iz Njemačke, Italije i Rumunjske funkcioniralo sjajno – ne treba ni u kojem slučaju mijenjati.

HNS će donijeti odluku koja je u interesu hrvatskog nogometa, a bilo bi logično da strani suci sude finale, kad su već sudili i polufinale”, dodao je Sopić.

O činjenici da u utakmicu s Lokomotivom ulazi s 10 igrača koji imaju dva žuta kartona, a nakon Lokomotive mu na Rujevicu dolazi Dinamo, Sopić je samo kratko rekao:

“Nećemo se štedjeti, to ponavljam stalno i tako će i biti. A valjda im ne treba posebno napominjati da ne dobiju žuti zbog – prigovora?!”, rekao je Željko Sopić.

Standings provided by Sofascore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here