Home Kolumne Šota pisala Angeli Merkel: Kome prijaviti kriminal u Hrvatskoj?

Šota pisala Angeli Merkel: Kome prijaviti kriminal u Hrvatskoj?

2454
1

pismoČelnica riječkog pokreta otpora danas je poslala otvoreno pismo njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Sadržaj pisma prenosimo u cjelosti:

“Poštovana gospođo kancelarko Merkel,
pratili smo Vaše aktivnosti povodom nemilih događaja u Parizu i pozdravljamo Vašu otvorenu i snažnu podršku slobodi medija. Zagovaramo i Vaš istup kojim ste podržali vrijednosti civilnog društva i značenje slobode mišljenja i medija u Mađarskoj.
Znate li, gospođo kancelarko ,da se u Hrvatskoj vodi sudski proces protiv medija koji je objavio informaciju o prosvjednom skupu protiv bivšeg hrvatskog ministra ?
Radi se o prosvjedu udruge Riječki pokret otpora na kojem smo po tko zna koji put iznijeli dokaze o njegovoj upletenosti u koruptivne radnje .
Postavljamo Vam pitanje kako biste Vi reagirali da je Vašem ministru narod dokazao korupciju, a institucije ne reagiraju?
Kojoj se instituciji mi možemo obratiti nakon što smo iscrpili sve opcije koje nam stoje na raspolaganju u Hrvatskoj?
Poštovana kancelarko Merkel, molimo Vas da nam čim prije odgovorite na ova otvorena pitanja,s obzirom na učestale prijetnje koje mjesecima primamo te su naši životi u Vašim rukama.”, zaključuje se u pismu koje u ime Pokreta otpora potpisuje Slavica Šota.

Previous articleTeško ozlijeđene pješakinje
Next articleKolinda preuzela dužnost od Josipovića!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here