Home Mozaik Spava 22 sata i ima strašne noćne more: Liječnike muči jedna stvar,...

Spava 22 sata i ima strašne noćne more: Liječnike muči jedna stvar, ali kad čuju pozadinu ostaju bez teksta

126
0

Ženu iz Velike Britanije prozvali su “pravom uspavanom ljepoticom” jer zbog rijetkog poremećaja spava i do 22 sata dnevno.

Joanna Cox (38) bori se da ostane budna tijekom dana, a dijagnosticirana joj je idiopatska hipersomnija. To je rijetko stanje zbog kojeg je vrlo teško probuditi se. Osobe koje boluju od nje osjećaju neku vrstu stalnog nemira i “duševne magle”.

Joana je prvi put doživjela bizarne simptome 2017. kada se počela osjećati iscrpljeno tijekom dana. Odjednom je spavala na nasumičnim mjestima poput noćnih klubova i automobila.

– Počelo je niotkuda, ništa nije uzrokovalo, samo sam osjećao veliki umor. Isprva su mislili da je riječ o depresiji i uputili su me stručnjaku za mentalno zdravlje. Ali to je bilo isključeno jer nisam imala nikakve druge indikacije osim umora – rekla je Joana, a prenosi Mirror.

Kako su se simptomi pogoršavali, nitko nije mogao dijagnosticirati njezino stanje. Bila je prisiljena napustiti posao 2019. Naposljetku je upućena u kliniku za spavanje u bolnici Pontefract u Yorkshireu u listopadu 2021., gdje joj je službeno dijagnosticiran rijedak poremećaj spavanja.

U međuvremenu joj se stanje pogoršalo. Žena je također počela patiti od “živopisnih halucinacija” kada pokušava ostati budna i ima ponavljajuće vizije “stotina pauka koji joj miluju krevet”.

Stanje je toliko kritično da Joana pije proteinske shakeove i jede gotova jela jer može zaspati dok se hrana priprema.

– Iskreno, uništava mi život, ja sam kao prava uspavana ljepotica. Ne mogu se probuditi kad zaspim. Ne mogu raditi, ne mogu voziti i nikad ne mogu raditi planove jer ne znam hoću li biti budna. Budim se ne znajući koji je dan ni koliko sam dugo spavala. To je stanje takve izolacije s kojom se teško živi i stvarno mi treba pomoć – jadala se nesretna žena i majka dvoje djece.

– Nedavno sam bila budna 12 sati i to je bilo najdulje u gotovo šest godina. Najkraće je obično samo nekoliko minuta, dovoljno vremena da se probudite, popijete nešto i onda ponovno zaspite – dodala je.

Joanna je isprobala mnogo različitih terapija i lijekova, ali nije pronašla ništa što bi joj pomoglo u ublažavanju simptoma. Nada se da će pronaći liječnika koji će joj pomoći da se vrati normalnom životu.

Previous articleProbudila se usred noći, dečko nije bio pored nje: Spavao je na kauču, a onda ga je razotkrila!
Next articleSnowboarder je izgubio ravnotežu i izazvao bizarnu nesreću na skijalištu, snimka obišla svijet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here