Home Vijesti Srpski političar prozvao Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj. Odgovorio mu istarski župan

Srpski političar prozvao Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj. Odgovorio mu istarski župan

100
1

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, izjavio je da je taj grad primio najveći broj izbjeglica tijekom 90-ih godina. Kaže da se zato u Novom Sadu organizira centralna manifestacija obilježavanja stradanja Srba tijekom Oluje.

“Prema nekim procjenama, više od 100.000 Srba došlo je tu iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i zato je donesena odluka da se ovo stradanje ovdje obilježi, u centru grada”, rekao je Vučević za TV Pink, prenosi N1. Vučević kaže da on nikada neće razumjeti Srbe koji su danas na odmoru u Istri, Dalmaciji i na otocima. Dodaje da nikog ne osuđuje.

“Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga, ali sigurno je gadno i prilično neugodno sutra biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj. Sutra će oni slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi”, rekao je Vučević za TV Pink, prenosi N1.

Na Facebooku mu je odgovorio istarski župan Boris Miletić.

“Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica.

Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvijek su bili i bit će u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze”, napisao je.

Previous articleNikolina Ristović nasmijana trči plažom: Video je totalno filmski, a ona izgleda neodoljivo (VIDEO)
Next articleMuž joj zabranio da se šiša, a onda se odlučila na drastičan korak!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here