Home Tehnologija Što bi bilo da nema Googlea na pet minuta?

Što bi bilo da nema Googlea na pet minuta?

1137
0

london-office-1-522x293Odgovor na pitanje ‘Što bi bilo da nema Googlea na pet minuta?’ dobili krajem proteklog vikenda, kada ovaj internet div na vrlo kratko vrijeme nije radio kako treba. Iako ispad nije trajao dulje od pet minuta, za posljedicu je imao pad globalnog internetskog prometa od 40 posto, izvijestila je tvrtka GoSquared, koja se bavi web analitikom u realnom vremenu, a prenosi Sky News.

Tijekom tog razdoblja gotovo 70 posto korisničkih upita kao odgovor je dobilo obavijest o grešci. Većina servisa upogonjena je za oko minutu. No za povratak cijelog sustava u normalu trebalo je još četiri minute.

Google je odmah obavijestio korisnike o ispadu. U poruci su naveli kako su svjesni postojanja problema te kako korisnici mogu pristupiti Gmailu, ali imaju problema.

Procjenjuje se kako ih je incident – moguće posljedica problema s infrastrukturom – koštao pola milijuna dolara (oko tri milijuna kuna). Novost je što su se srušile sve aplikacije odjednom – prije se događalo da zamrači Gmail ili Apps, ali nikad istovremeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here