Home Vijesti Stotinjak tisuća kuna štete u Kampusu

Stotinjak tisuća kuna štete u Kampusu

989
0
kampus2
foto: HRT

U Kampusu na Trsatu je jučer poslijepodne ukinuto izvanredno stanje, pa bi nastave danas trebalo biti. Za danas je, u zgradi sveučilišnih Odjela, predviđeno i predstavljanje projekta ”Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci”, a najviše štete od bure zabilježeno je upravo na tom objektu.

U petak u podne trebao bi biti predstavljen projekt vrijedan više od 180 milijuna kuna, a svečanosti bi trebao prisustvovati i predsjednik Vlade Zoran Milanović. Kako meteorolozi ipak najavljuju smirivanje bure, tako se i na Sveučilištu nadaju da izvanrednih situacija danas neće biti.

Jučer je stradao je opšavni lim na najvišem dijelu zgrade svučilišnih Odjela i dva polja fasade sjevernog dijela tog objekta. Bura je prouzročila i štetu na objektu studentske prehrane te na limenom krovu Akademije primijenjenih umjetnosti. Stradalo je i dosta stabala, a neka su potuno srušena. Najjači udar bure zabilježen na meteorološkoj stanici na krovu Građevinskog fakulteta prešao je 150 km/h.

Procjena štete još traje, ali ugrubo zaokružena je na sto tisuća kuna, rekao je rukovoditelj Tehničke službe Sveučilišta u Rijeci Žarko Dubrović u razgovoru s Borisom Kanazirom. Objasnio je da je za zgradu sveučilišnih Odjela dovršen projekt sanacije fasade te se očekuje otvaranje natječaja za izvođača radova.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here