Home Vijesti Suđenje za prostituciju u riječkom »Clintonu«

Suđenje za prostituciju u riječkom »Clintonu«

806
0

U Općinskom sudu u Rijeci jučer je započelo suđenje vlasniku ugostiteljskog noćnog bara »Clinton« na Kozali Anti Petroviću (56) iz Rijeke, konobarici Tanji Milinković (28) i redaru Marinu Pogoriliću (29) zbog podignutog optužnog prijedloga da su organizirali međunarodnu prostituciju. Pred sutkinjom Gordanom Denona Kusijanović iznijeli su svoje obrane, ali i iskoristili zakonsku mogućnost da ne odgovaraju na pitanja suca ni državnog odvjetnika. »Nismo krivi«, reklo je svo troje optuženih nakon čega je prvooptuženi Petrović rekao da je lokal u Bože Milanovića na broju 18 otvorio krajem 2002. godine s ciljem da zaposli plesačice, animir dame i dame za erotsku masažu piše današnji Novi list.

– Slabo su se javljale na oglašena radna mjesta premda su imale jednu trećinu od prodaje klijentima skupocjenog šampanjca koji je koštao 300 kuna i polovicu od 700 kuna koliko je iznosila cijena polusatnog erotskog masiranja. Zbog lošeg poslovanja nekoliko je puta lokal i zatvaran. Podvođenje nije dolazilo u obzir, kazao je Petrović, to nisam dopuštao i nisam imao saznanja, a ako je i bilo seksualnih odnosa između djevojaka i klijenata za to nisam znao.

Konobarica Milinković je, kaže, radila na šanku i naplaćivala usluge. – Sve što sam dobila kao napojnicu zadržala sam za sebe, a mjesečna mi je plaća iznosila oko 2.500 kuna. Djevojke ja nisam zapošljavala, kazala je konobarica.

Slično je rekao i Pogorilić, koji je naplaćivao ulaz i pazio da gosti budu pristojno odjeveni i uljudno se ponašaju u lokalu. Ni on ne zna da je netko pružao seksualne usluge, a i s djevojkama je slabo kontaktirao.
Atraktivna dvadesetjednogodišnja svjedokinja potvrdila je da ju je prijatelj upoznao s vlasnikom Petrovićem, jer je željela plesati u lokalu. – Jeste li još nešto radili osim plesali?, pitala je sutkinja svjedokinju.
– Pa jesam, kada su dolazile mušterije, poslovni ljudi, klijenti, nakon plesa bi odabrali djevojku, a želje bi rekli konobarici preko koje je išao dogovor. Meni je išlo pola zarade, ovisno da li je klijent bio sa mnom pola ili puni sat (700 kuna pola sata, 1.400 za sat, op.a). Vlasnik me nije ni na što prisiljavao.

Svjedokinja je na upit zamjenika državnog odvjetnika potvrdila da je znala biti s tri mušterije na noć, ne sjeća se pojedinosti kao ni ukupne zarade, jer nije radila kontinuirano u lokalu već s prekidima po dva mjeseca u tri navrata. Također je potvrdila da su druge djevojke bile iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Češke te da su se one uglavnom dobro sporazumijevale.

– Ne, gazda mi nije slao klijente, sve je išlo preko konobarice kojoj bi se zainteresirani obraćali. Prestala sam dolaziti nakon jedne prehlade s visokom temperaturom koja me je shrvala, a Petrović mi je rekao da više ne moram ni dolaziti. Da, u cjeniku je stajala cijena za erotsku masažu, odgovorila je svjedokinja na upit Petrovićeva odvjetnika.

– Erotska masaža vodi k seksu, pojasnila je svjedokinja, ali je na izravno pitanje odvjetnika – da li vam je Petrović izričito rekao da se morate »ševiti« – odgovorila negativno. S obzirom da se nisu pojavile svjedokinje iz Srbije i BiH, rasprava je odgođena do daljnjeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here