Home Vijesti Sukob istarskog i kvarnerskog kriznog stožera: Izvozi li PGŽ koronu u Istru?

Sukob istarskog i kvarnerskog kriznog stožera: Izvozi li PGŽ koronu u Istru?

16058
1

“Kolega Kozlevac, prije nego što podijeli neke vijesti s medijima, mogao bi se posavjetovati s našom radnom skupinom”. Marka Borasa Mandića, šefa Kriznog stožera PGŽ, nervira izjava njegovog istarskog kolege Dina Kozlevca objavio da su se mnogi zaraženi Istrani zarazili u riječkom studentskom klubu. “Najjednostavnija stvar – izjavio je za La voce del popolo Boras Mandić – je reći da se slučajevi uvoze iz Rijeke i Italije, što je istina, baš kao što je istina da se virus proširio iz Kine”.
Istovremeno se oglasio i Kozlevac koji se zalaže za oštrije mjere uz mogućnost nadzora ulaska i izlaska iz Istarske županije.
Istra u posljednja 24 sata ima 46 novih slučajeva Covida, od čega tvrde da je 27 “uvezenih” iz glavnog grada Kvarnera. S druge strane, u PGŽ zaraženo je 102 osoba.

Marko Boras Mandić potvrdio je da je Krizni stožer u škole poslao preporuke u slučaju prekomjernog porasta slučajeva i mogućnosti prelaska na onlineu nastavu.
– Čelnici škola donijet će odluku u tom smislu na temelju epidemiološke situacije. Preporučili smo prelazak na učenje na daljinu za srednje škole i više osnovne razrede, odnosno s petog na osmi. Ali na institucijam je u dogovoru s osnivačima, dakle gradovima i regijama, da odrede prelazak na online nastavu”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here