Home Vijesti Švorinić vs Obersnel o nepotističkim imenovanjima: ‘Nisu svi isti, neki su još...

Švorinić vs Obersnel o nepotističkim imenovanjima: ‘Nisu svi isti, neki su još gori jer glume da nisu, a jesu’

1445
9

Vijećnik Liste za Rijeku na današnjem je aktualnom satu Gradskog vijeća gradonačelnika Obersnela upitao da objasni razliku između slučaja ministrice koja je dala ostavku zbog intervencije za suprugu stranačkog člana i njegovog slučaja u kojem je s ministrom dogovorio da na čelo Luke dođe suprug Obersnelove stranačke kolegice. Švorinić je također konstatirao da će u slučaju da Vedran Devčić ostvari jednake rezultate kao u svojoj zadnjoj tvrtki stradati gradski socijalni program aludirajući da je tvrtku doveo u bankrot i otpustio 12 od 20 djelatnika.
– Kako će takva osoba funkcionirati u sistemu s 50 puta više zaposlenih, pogotovo ako mu poslovni rezultati budu slični kao u dosadašnjoj tvrtki i kakve to opasnosti nosi?, pita se Švorinić.


Danko Švorinić

Obersnel je odgovorio da u imenovanju nema spornih detalja. On kao gradonačelnik nema utjecaja pri zapošljavanju, istaknuo je uz konstataciju da je za to spreman preuzeti odgovornost.
Švorinić je na to replicirao Obersnelu da brani neobranjivo – Vlast ste osvojili na paroli ‘nismo svi isti’, a sada ste napravili toliko očit sukob interesa i nepotizma da se takve stvari ne bi usudili napraviti niti u zadnjim godinama HDZ-ove vlasti. Niste isti nego ste gori jer se pravite da niste isti, a jeste, zaključio je Švorinić.


Gradonačelnik Obersnel

Obersnel je u odgovoru na odgovr Švoriniću odgovorio da se oduvijek zalagao da gradska uprava ima više utjecaja na funkcioniranje gospodarstva te da oni koji sada tvrde da nije trebao utjecati na imenovanje imaju dvostruke kriterije.(rd)

Previous articleUčka spremna za najbolje svjetske maratonce
Next articleProdavali amfetamin i marihuanu

9 COMMENTS

  1. HDZ je izgubio izbore jer je par ljudi u vrhu zloupotrebio vlast, kako izgleda za stranku i sebe. SDP je dobio izbore na pladnju i odmah krenuo kadrirati. Ovo što su “kadrirali” u najvažnijem državnom poduzeću u Rijeci, je negacija svega što je pozitivno. SDP se ponaša kao da je u ovoj državi sve u redu, a svaki pojedinac koji stenje u ovoj demokraciji zna da SDP je samo nastavak agonije većine građana Hrvatske i Rijeke.Vlast kvari, a apsolutna vlast kvari apsolutno.

  2. G.Švorinić ali i većina pametnijih sugrađana i građana Hrvatske govori o nepotizmu kod kadriranja SDP-a za prvog čovjeka Luke.
    A što će se reći ako je čovjek bez ikakvog iskustva namjerno postavljen, pa da Luka ode u stečaj, pa da konačno poznati tajkuni dobiju svaki svoj dio Luke u “koncesiju”. Onda je scenarij gori od nepotizma?

  3. zanimljivo je kako su za aktualnu vladu ekonomski pokazatelji 9 mjeseci nakon preuzimanja vlasti rezultat rada bivše vlade, a za novu upravu luke ekonomski pokazatelji mjesec i pol nakon sjedanja u fotelje rezultat njihovog rada. netko je tu u krivu, DD ce nam otkriti tko?

  4. zanimljivo je kako dežurni “hejteri” svakog pozitivnog pomaka sjede u zapećku i čekaju priliku da promole njuškice.

  5. zato i imamo tebe da nam ukažeš na uspjehe našeg neumornog i samoprijegornog rukovodstva. mali podsjetnik: zaboravio si priložiti odgovor na gornje pitanje

  6. bijedni pokušaj uvlačenja u dnevno političke događaje. fiume lipi moj, politika i odbrana svojih pulena je samo tvoj fah, ja sam apsolutno apolitičan. mali nadsjetnik: zaboravi odbranu svojih pulena, dovoljno su odrasli.

  7. ne možeš se izpetljati iz logičke petlje u koju si se upetljao. nazad na kurs ‘apolitičnog’ troliranja.

  8. DD Ti tvrdiš da si apsolutno apolitičan, a što se onda javljaš pisanjem?Ja sam potpuno političan jer mafija u politici određuje kako ću živjeti, i ne samo to, mene interesira i većina građana koji su osiromašili zahvaljujući mafijaškoj politici političara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here