Home Vijesti Švorinić: Poskupljenje Energa protuzakonito!

Švorinić: Poskupljenje Energa protuzakonito!

2977
1

svorinicdankoLista za Rijeku potpuno neprimjerenom ocjenjuje praksu gradskog monopoliste Energa koji je odluku o poskupljenju donio na tajnoj sjednici Skupštine društva i nakon toga držao u tajnosti sve do medijskih upita, nekoliko dana nakon što je poskupljenje stupilo na snagu, poručili su stranački čelnici na današnjoj tiskovnoj konferenciji.
– Ukoliko je gradonačelnika i ostatak Skupštine bilo sram novog poskupljenja, pa su to odlučili napraviti iza leđa naših sugrađana, morali su se pridržavati zakonske procedure koja propisuje da se potrošači javnih usluga moraju pisanim putem unaprijed upoznati s promjenama uvjeta korištenja javne usluge, tvrdi predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji je korisnike pozvao da zbog svega podnesu prijavu Odjelu za zaštitu potrošača pri Ministarstvu gospodarstva http://potrosac.mingo.hr.
– Nažalost, nakon najnovijeg poskupljenja, Riječani slične ‘čestitke’ mogu očekivati i u budućnosti neovisno o kretanju cijene energenata koji su trenutno u padu. Razlog je u činjenici da funkcioniranje Energovog sustava financira sve manji broj privatnih i industrijskih korisnika što u konačnici rezultira većim cijenama ili gubicima tvrtke, uvjeren je član predsjedništva i član Odbora za komunalno gospodarstvo pri Gradskom vijeću Zvonimir Gržeta koji je već zatražio od predsjednice Odbora uvrštenje točke protuzakonitog poskupljenja plina na sljedećoj sjednici Odbora, javnu sjednicu te očitovanje direktora Energa i predsjednika Skupštine.

1 COMMENT

  1. Procedura je osnov demokracije. Očito je da je Energo izbjegava, jer ovakvo poskupljenje je politički jako negativno za “pošteni” SDP. Nadam se da će i ostale oporbene stranke reagirati i javno pokazati da se brinu za građane koji su ih izabrali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here