Home Vijesti Talijanska unija od slovenske vlade traži da ne zaustavlja ulazak Hrvatske u...

Talijanska unija od slovenske vlade traži da ne zaustavlja ulazak Hrvatske u EU

936
1

Predstavnici talijanske nacionalne manjine u Hrvatskoj i Sloveniji pozvali su hrvatsku i slovensku vladu da ponovno uspostave međusobno povjerenje. Talijanska unija od slovenske vlade traži da ne zaustavlja europski integracijski proces Hrvatske, a od hrvatske da se maksimalno i što prije prilagodi standardima EU-a.

Predsjednik Unije i zastupnik talijanske manjine u Hrvatskom saboru Furio Radin zatražio je od Hrvatske i Slovenije da Istarskoj županiji, slovenskim gradovima Kopru, Izoli i Piranu daju aktivnu ulogu u rješavanju graničnih pitanja.

Potpredsjednik Skupštine Talijanske unije Roberto Battelli, zastupnik talijanske nacionalne zajednice u Parlamentu Slovenije, rekao je kako je potrebno suočiti se sa slovensko-hrvatskim graničnim sporom i s drugim neriješenim pitanjima u bilateralnim odnsima između dviju država polazeći od vrijednosti koje su inspirirale utemeljitelje ujedinjene Europe.

Predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Maurizio Tremul odgovarajući na pitanja novinara naglasio je kako je ulazak Hrvatske u Europsku zajednicu, Schengenski prostor te u sustav eura predstavljaju najbolji odgovor otvorenim pitanjima sa Slovenijom i njihovo najefikasnije rješenje. (HRT)

1 COMMENT

  1. SVAKA CAST SLOVENIJI NA OBAVLJENOM POSLU TREBA HRVATSKA PRIJE DA OCISTIO SVOJE SMECE I DA IZRUCI RATNE ZLOCINCE PA DA GOVORI O E.U. I SHENGENU TREBA GONITI ONOG SMRDLJIVOG GOTOVINU A NE JOS GA STITITI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here