Home Vijesti Težak udarac za Trumpa, njegov favorit za guvernera izgubio predizbore

Težak udarac za Trumpa, njegov favorit za guvernera izgubio predizbore

90
0

Na ključnim predizborima u nekoliko američkih država danas su se visokoprofilirani republikanski kandidati suočili jedni protiv drugih i u nekim slučajevima pokušavali pobijediti suparnike koje je podržao Donald Trump.

U Georgiji je sadašnji guverner Brian Kemp odnio odlučujuću pobjedu nad svojim glavnim izazivačem, Trumpovim zastupnikom Davidom Perdueom, čija se kampanja nije uspjela zapaliti unatoč intervencijama bivšeg predsjednika. Bivši Trumpov zamjenik, Mike Pence, vodio je kampanju za Kempa.

Na predizbornim izborima u senatu GOP-a nominiran je kontroverzni bivši nogometaš Herschel Walker, vrlo popularna figura koju je u utrku ugurao sam Trump, čije je nestabilno ponašanje, poslovni odnosi i ekcesi u javnosti doveli neke republikance zabrinutima za njegove šanse za opće izbore .

A u Alabami, kongresmen Mo Brooks nada se da će se vratiti u republikansku utrku za senat unatoč tome što je ranije ove godine izgubio potporu Trumpa. U to vrijeme tonuo je u anketama, a također je pozvao svoje pristaše da počnu “krenuti dalje” nakon izbora 2020., izazivajući tako prezir Trumpa.

Previous articleTorcida: Pomozite našim prijateljima koji nevini leže u zatvoru i bolnicama
Next articleVIDEO: Pogledajte sjajan gol Rome koji je osvojila Konferencijsku ligu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here