Home Mozaik Titova unuka progovorila o Jovankinoj tajni: Napustila nas je dok je bio...

Titova unuka progovorila o Jovankinoj tajni: Napustila nas je dok je bio živ!

8888
0

Jovanka mi je ostala u jako lijepom sjećanju. Bili smo izuzetno bliski i poštovali smo jedno drugo. Osjetila sam nježnost i toplinu s njezine strane, mogla sam joj reći apsolutno sve što me muči. Nažalost, kasnije su se neke stvari promijenile i prekinula je svaki kontakt s nama, kaže Zlatica Žikelić (72), unuka doživotnog predsjednika Savezne Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, prisjećajući se razdoblja kada su ona i posljednja supruga Maršala bili kao najbolji prijatelji.

Kći Titovog starijeg sina Žarka Broza, kada se oženio Ruskinjom Pelagijom Belousovom, otvoreno govori za Objektiv da je Jovanku vidjela kao majku.

– Moram priznati da s majkom nisam bila toliko bliskak koliko sam se osjećala povezana s Jovankom. Povjerila sam joj se, uvijek je bila tu da me sasluša. Mada, što dijete u toj dobi može pretrpjeti kad smo imali sve što nam je potrebno. I s financijske strane, ali i ljubavi i pažnje cijele obitelji – prisjeća se Zlatica.

No, kako kaže naš sugovornik, Jovanka je iznenada prekinula svaki kontakt s obitelji Broz, čak i prije nego što je Maršal preminuo.

– U medijima se pisalo da smo izgubili svaki kontakt s njom kad mi je djed umro, međutim, istina je da nas je napustila dok je još bio živ. Unatoč tome, iako to od nje nisam očekivala, pamtit ću je kao nasmijanu i dobru ženu na koju bih se mogla osloniti – ističe Zlatica.

Unuka druga Tita posljednji je put vidjela Jovanku na djedovu pogrebu, a kasnije je za nju saznala samo ono što će pročitati u novinama.

– Nažalost, naši su se putevi razišli. Jednostavno su postojale neke stvari na koje nisam mogla utjecati. U svakom slučaju, to će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju – kaže sugovornica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here