Home Sport To je američko sr**e, ništa nije istina: Duda Ivković prije smrti otkrio...

To je američko sr**e, ništa nije istina: Duda Ivković prije smrti otkrio pravu istinu o sukobu Divca i Dražena!

447
0

Proslavljeni izbornik reprezentacija Jugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u povijesti svjetske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u Beogradu u 78. godini.

Legendarni srpski izbornik nedavno se prisjetio razdoblja kada je vodio reprezentaciju Jugoslavije, ali i nekih drugih detalja iz svoje bogate karijere.

“U Jugoslaviji smo imali velike talente. Dražen Petrović bio je vjerojatno najveći radnik u timu. Radio sam s njim pet godina. On je vrijedno radio. Tada smo htjeli vidjeti gdje smo u odnosu na Sovjetski Savez u Europi. Kad je Ova generacija izašla s Petrovićem, Divcem, Paspaljem, Rađom, Vrankovićem, Kukočem i drugim dečkima, svi su rekli da nikada neće biti poput generacije Dalipagića i Kićanovića “, rekao je Ivković za grčki” Sport24 “.

“Sjećam se da smo u finalu u Rimu, na zagrijavanju, razmišljali samo o odluci Slovenije da se odcijepi. Zato je izostavljen Jure Zdovc. Rekao mi je: ‘Treneru, što da radim? Ako igram za reprezentaciju, nazvat će me izdajicom. Rekao sam: “Prepusti to meni”. Govorimo o timu u kojem nitko nikada nije rekao: “Vi ste iz Hrvatske, vi ste iz Srbije, vi ste iz Crne Gore.” Puno su se voljeli. Na istoj poziciji igrali su Paspalj i Kukoč, a bili su tu i Divac i Rađa. Svaki od njih je nekad morao biti na klupi kako bi drugi mogao igrati. Kad bi jedan od njih izašao, zagrlili bi se i poljubili. ”

Svoju trenersku karijeru bogati bi mogli okruniti odlaskom u najjaču ligu svijeta.

“Prvi susret sam imao u Nici s CSKA. U isto vrijeme dobio sam ponudu iz Denvera, otišao sam u New York, razgovarao s Kiki Vandevege, tadašnjom generalnom direktoricom Nuggetsa, a zatim smo s mojim agentom otišli na ručak i još tri izviđača. jeli smo, postavljali su mi pitanja. Na kraju mi ​​je agent Bill Duffy rekao ‘Spremi se da ujutro potpišem ugovor’ ”, rekao je Duda, a zatim dodao:

“Dogovorili smo se o uvjetima ugovora, kao i o mojoj ulozi. Dogovorili smo se da ću tijekom prve godine biti savjetnik, odnosno učiti o NBA, a zatim da ću potpisati dvogodišnji ugovor. sljedeće jutro smo popili kavu i rečeno mi je da su vlasnici na godišnjem odmoru. i da se ništa ne može završiti. Tražili su me da budem strpljiv nekoliko dana, na što sam odgovorio da imam sastanak s CSKA za dva tjedna. Prošli su dani i potpisao sam za CSKA “, otkrio je Ivković.

Duda je otkrio i stvarnu pozadinu sukoba koji su Vlade Divac i Dražen Petrović navodno imali na Mundobasketu u Argentini, kada je Divac zgrabio zastavu od jednog hrvatskog navijača.

“Sve je to bila šala. Prije svega, to je bila zastava Velimira Perasovića, a ne Draženova, netko mu ga je dao. Reći ću vam istinu! Ta priča o braći, ta američka sranja … i ništa od toga je istina. Tada su mnogi hrvatski navijači dolazili u Argentinu s hrvatskim zastavama. Perasović je imao jednu od tih zastava, jer mu ju je netko dao. Divac ju je uzeo i stavio jugoslavensku zastavu na njegova ramena. Čak su se i nasmijali, a Divac mu je rekao: “Kad vide koju zastavu imaš u kući, svi će te nazvati …”

Bila je to unutarnja šala. Nije istina sve što je rečeno i napisano o tome da je odnos Dražena i Divca propao. Ljudi, govorimo o timu u kojem nitko nikada nikome nije rekao da je netko iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore … Svi su se jako voljeli. Paspalj i Kukoč igrali su na istoj poziciji kao Divac i Rađa. Svaki put je jedan od njih morao ostati na klupi jer je drugi morao igrati. Kad bi se presvukli, prvo bi se zagrlili i poljubili. Bio je to sjajan tim, gdje je vladala ljubav. “Političari su htjeli skrenuti pozornost na taj incident u Argentini”, rekao je Ivković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here