Home Sport Tomislav Erceg o Jadranskom derbiju: ‘Livaja ključna prednost Hajduka nad Rijekom! Cosmiju...

Tomislav Erceg o Jadranskom derbiju: ‘Livaja ključna prednost Hajduka nad Rijekom! Cosmiju neće biti lako, ali dogodila mu se dobra stvar‘

265
0

Gotovo sam zaboravio da je Rijeka posljednja na tablici rekao je bivši igrač Rijeke i Hajduka Tomislav Erceg u najavi novog Jadranskog derbija.

– Taj pogled na ljestvicu pruža Hajduku ulogu favorita, ali, kao i uvijek, ide onaj dodatak “samo na papiru”.

Četiri pobjede zaredom što ih Bijeli bilježe na Rujevici također nisu zalog za pobjedu. Treba znati što se događalo protekle dvije sezone, ali neće tradicija donijeti i petu zaredom.

– Neće tradicija, ali Hajduk sigurno ima kvalitetniji kadar. Prije svega ima Marka Livaju. Nema spora tko je igrač koji može prelomiti jadranski derbi. Jednim potezom, bez obzira je li to udarac ili asistencija, ali njegov dodir s loptom često zna biti presudan.

Tim više što Livaja na Rujevicu dolazi pun samopouzdanje, jer bez obzira što Hajduk ima čak dva remija u zadnja tri prvenstvena ogleda, Livaja je nedjeljnom predstavom u Beču pokazao da je njegova forma u uzlaznoj putanji.

– Stanka je bolje došla Rijeci, jer Hajduk je bio bez desetorice igrača. Cosmi je dobio priliku biti dva tjedna s igračima, osjetiti kako mu momčad diše. S druge strane Karoglan nije mogao ništa novog uraditi, jer u Bašku Vodu je poveo desetoricu juniora, nije imao ključne igrače tijekom većeg dijela stanke i stoga nema potrebe dalje o tome diskutirati.

Shodno izrečenom, jasno je da su i potpuno drukčije dvije utakmice Hajduka i Rijeke. Nedjeljni derbi na Rujevici teško se može usporediti sa splitskom utakmicom odigranom pred nešto više od dva tjedna.

– Utakmice sasvim različite po raspoloživom kadru, ali i ozračju u kojem se igraju. Bez obzira što je Hajduk dobio zadnje četiri na Rujevici, bit će za Bijele neusporedivo teža utakmica u nedjelju negoli je bila ona poljudska odigrana sredinom mjeseca. Rijeka će se ipak malo posložiti, iskusni trener poput Cosmija učvrstit će linije.

Može li iz zadnje rečenice naslutiti kakve Riječane očekujete u nedjelju?

– Nema velike filozofije, Cosmi će se sigurno opredijeliti za čvrstu obranu, jer Rijeka do sada nije pokazala sposobnost nadigravanja. Tri trenera nakon samo dva mjeseca sezone puno govori, ali s druge strane, morat će se i Rijeci negdje malo sreće osmjehnuti. Otvorit će im se negdje, uzet će bodove. Ne kažem da će se to dogoditi u nedjelju, ali bez obzira na tradiciju i recentni loši niz koji bilježi Rijeka, moraju hajdukovci s velikim oprezom ući u jadranski derbi. Favoriti jesu, ali za pobjedu će im trebati puno veći angažman, puno bolja igra nego li su je prikazali u prvom susretu. Bit će to potpuno različita utakmica, jer Rijeka ima imperativ uspjeha na svom travnjaku – kazao je Erceg i zaključio:

– Kako god okrenete i kuda god analiza krene, Livaja je igrač prevage. Za njega je teško pronaći taktiku zaustavljanja, Livaja je ključna prednost Hajduka, zaključio je Erceg.

Previous articleSlavonac našao 18+ poruke koje je svećenik slao njegovoj ženi, prijavio ga nadbiskupu
Next articleBjeloglavi supovi vratili su se u Park prirode Učka! (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here