Home Mozaik Troje djece odlazi na planinarenje i otkriva ostatke golemog 7 metara visokog...

Troje djece odlazi na planinarenje i otkriva ostatke golemog 7 metara visokog T-Rexa

106
0
pexels mikebirdy 410856

Nevjerojatno otkriće u Sjedinjenim Državama, u Sjevernoj Dakoti, u srpnju 2022. Protagonisti su dva brata i njihov bratić

Čini se kao filmska priča. No sve je to istina, iako je stvarno snimljen film da bi cijelu priču ispričali svijetu. Otkrili su ostatke T-Rexa tijekom izleta: protagonisti izuzetne avanture je troje djece koji su tada imali 7, 9 i 10 godina. Dokumentarac o otkriću koje se dogodilo u Sjedinjenim Američkim Državama, u Sjevernoj Dakoti u srpnju 2022., premijerno će se prikazati u američkim kinima od 21. lipnja. Distribuirat će se u 100 gradova.

Pronađena velika kost T-Rexa poslana na ispitivanje

Trojica vrlo mladih ‘paleontologa’, dva brata i njihov bratić u pratnji oca bili su u Hell Creeku. Tijekom izleta primijetili su ogromnu kost koju su fotografirali – pretpostavljajući da je od tiranosaurusa – a zatim poslali slike obiteljskom prijatelju koji je paleontološki istraživač u Denverskom muzeju prirodnih znanosti. Naknadni testovi potvrdili su početnu hipotezu: pronađeni su i drugi fosili te potom prevezeni u muzej u Denveru. Paleontolozi procjenjuju da je T-Rex – 15-godišnji dinosaur – bio visok preko 7 metara i težak 1630 kilograma. Tim direktora i znanstvenika u tajnosti je gotovo dvije godine koordinirao s nekim prirodoslovnim muzejima kako bi predstavio otkriće troje djece, koje je tako postalo dokumentarac.

“Odložite svoje elektroničke uređaje i odite planinariti”

Jessin Fisher, jedno od troje djece koja su otkrila ostatke tiranosaurusa u Sjevernoj Dakoti, veliki je obožavatelj filmova o Jurskom parku. On želi postati ambiciozni paleontolog. Svu djecu savjetuje neka “odlože svoje elektroničke uređaje i odu planinariti”. Može im se dogoditi da otkriju T-Rexa. Njemu se dogodilo.

Podsjeća na najpoznatije otkriće T-Rexa

Područje na kojem je došlo do otkrića udaljeno je oko 300 km od rezervata Cheyenne River u Južnoj Dakoti. Tamo je 1990. pronađeno jedno od najpoznatijih otkrića T-Rexa. Golemi, uglavnom netaknuti kostur dinosaura, postao je poznat kao “Sue the T-Rex”. Dugo je bio u središtu pravne bitke oko prava vlasništva. Trenutno se nalazi u muzeju Field u Chicagu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here