Home Vijesti U Luci povećanje plaća, u 3. maju otkazi

U Luci povećanje plaća, u 3. maju otkazi

4545
0

lukarijeka255Radnicima Luke Rijeka smiješi se dugo očekivano povećanje plaća, a trećemajcima poslovno uvjetovani otkazi i prekvalifikacije, javlja Radio Rijeka. I u jednom i u drugom slučaju uprave društava pokazale su spremnost na pregovore, što su sindikalni pregovarači više ili manje uspješno odradili u korist radnika.

Brodogradilište 3. maj zaključit će ovu godinu s dvjestotinjak radnika manje. Prema planu zbrinjavanja tehnološkoga viška radnika, kojeg je odobrio Zavod za zapošljavanje, na popisu je 209 radnika koji će dobiti poslovno uvjetovane otkaze uz otpremnine od 120 do 170 tisuća kuna.

Još se traži rješenje za nekolicinu prekobrojnih koji bi zajedno s osamdesetak radnika iz proizvodne režije mogli ući u program prekvalifikacije i premještaja na druga radna mjesta.

U Luci Rijeka 31. prosinca istječe stari kolektivni ugovor, a nakon tromjesečnih pregovora Uprava Luke i tri lučka sindikata djelomično su potpisali novi kolektivni ugovor u kojem su zadržana gotovo sva prava iz starog.

Radnici će po novome imati dva dana godišnjeg odmora manje, ali im zato tvrtka plaća dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje. Od Nove godine na snagu stupa nova sistematizacija radnih mjesta, a sindikati vjeruju da će do sredine siječnja ispregovarati i tarfini dio kolektivnog ugovora kojim se regulira visina plaća.(radio rijeka)

Previous articleRaw Extended 2103. u nedjelju u Kortilu
Next articleRident osvojio 42. Kutiju šibica!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here