Vijesti

U Luci povećanje plaća, u 3. maju otkazi

U Luci povećanje plaća, u 3. maju otkazi

lukarijeka255Radnicima Luke Rijeka smiješi se dugo očekivano povećanje plaća, a trećemajcima poslovno uvjetovani otkazi i prekvalifikacije, javlja Radio Rijeka. I u jednom i u drugom slučaju uprave društava pokazale su spremnost na pregovore, što su sindikalni pregovarači više ili manje uspješno odradili u korist radnika.

Brodogradilište 3. maj zaključit će ovu godinu s dvjestotinjak radnika manje. Prema planu zbrinjavanja tehnološkoga viška radnika, kojeg je odobrio Zavod za zapošljavanje, na popisu je 209 radnika koji će dobiti poslovno uvjetovane otkaze uz otpremnine od 120 do 170 tisuća kuna.

Još se traži rješenje za nekolicinu prekobrojnih koji bi zajedno s osamdesetak radnika iz proizvodne režije mogli ući u program prekvalifikacije i premještaja na druga radna mjesta.

U Luci Rijeka 31. prosinca istječe stari kolektivni ugovor, a nakon tromjesečnih pregovora Uprava Luke i tri lučka sindikata djelomično su potpisali novi kolektivni ugovor u kojem su zadržana gotovo sva prava iz starog.

Radnici će po novome imati dva dana godišnjeg odmora manje, ali im zato tvrtka plaća dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje. Od Nove godine na snagu stupa nova sistematizacija radnih mjesta, a sindikati vjeruju da će do sredine siječnja ispregovarati i tarfini dio kolektivnog ugovora kojim se regulira visina plaća.(radio rijeka)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.