Home Kolumne U Ronjgima još traje Oktobarska revolucija

U Ronjgima još traje Oktobarska revolucija

935
1

Pred par tisuća Riječana jučer je na Ronjgima organizirana tradicionalna proslava Praznik rada u organizaciji riječkog SDP-a. Sudeći po prvim informacijama, primarna funkcija tog skupa se sastojala u kupovini glasova dobrog djela riječkih umirovljenika, tradicionalnog biračkog tijela SDP-a Rijeke, oprobanom taktikom punjenja želuca maneštrom ili srdelicama. Sudionici skupa su imali prigodu poslušati “Internacionalu”, fraze o tome kako je “neoliberalni kapitalizam pred porazom” (tko zna što o tome misle Slavko Linić i Damir Vrhovnik) i slične dosjetke koje podsjećaju na neka druga vremena kada prethodnici SDP-a nisu trebale koalicijske “kobasice” i izbori da bi ostali na vlasti.

Sistem se doduše promijenio, ostao je tek unutrašnji neprijatelj s kojim se aktualna gradska vlast odlučila obračunati besplatnom hranom, jeftinom demagogijom i lijevim populizmom. (livio defranza)

1 COMMENT

  1. samo floskule bez sadržaja. Žali Ober kao za internacionalom a upravo on i LInić su kad su imali vlast zagovarali neoloberalni kaPITALIZAM, i da se politika nema što miješati u provredu i tako. Tko nije jak tome stečaj i to. Sjećamo se da se SDP odrekao i crvene boje jer mu to marketinški nije više pasalo. sad mu opet paše pa se igra bojicama a bez sadržaja. KOiko li je SDP vlast -LInić ukinula radničkih prava u svom mandatu sve posd izgovorom o slododnom tržištu i sve. Užas, treba im uzeti mikrofon i zabraniti lagati ljude. UPravo SDP je gledao kako zauzeti sebi i svojim obiteljima što bolje pozicije u kapitalizmu, a za socijalizam i internacionalu mu se fućkalo. Izdali su radničku klasu! i sto im karanfila neće pomići. N bjedan partijski potrčko Damir vrhovnik dobio u vlasništvo VIkotor lenca i imao plaću koiku je moja nona kao učieljica zarađivala za 10 godina, da vjeruje u internacionalu on i njegovi SDP ovci.uzeli su si pozicije LInić je namjerno upopastio Sladis pa uzeo njihova skladišta koja iznajmljuje i mnogi su primjeri takvi. Međutim pod ovom medijskom i materijalnom dikaturom zlovasti teško istina može napovršinu.
    SDP je teška banda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here