Home Vijesti Udruga hrvatskih dragovoljaca protiv Bajage na Korzu

Udruga hrvatskih dragovoljaca protiv Bajage na Korzu

204
88

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Rijeke nije zadovoljna najavom novogodišnjeg koncerta Bajage na Korzu. Predsjednik udruge Mile Biondić kazao je kako želi skrenuti pozornost da se već nekoliko godina zaredom u Rijeci konac godine želi obilježiti na jedan poseban način.

– Tako da je unatrag par godina zaredom izlazio serijal o Domovinskom ratu, pisalo se o tome kako se željelo spriječiti dolazak Merčepa u Rijeku, ništa se nije govorilo niti spominjalo o prvih civilnim žrtvama u Rijeci. Za doček Nove godine pobrinuo se naš gradonačelnik koji nas želi obradovati s nastupom, vjerojatno dobro poznate, grupe Bajaga i Instruktori.

Mi kao dragovoljci nemamo ništa protiv da se u Rijeci organiziraju koncerti bilo koga. Smatramo da glazba ne bi trebala imati granica i da on ili bilo tko drugi od izvođača mogu organizirati svoje koncerte i nađu svoje fanove koji će ih doći slušati. Ali sam ispraćaj jedne i doček druge godine uz one koji su svirali četnicima u Kninu i koji su ih na određeni način bodrili – mi smo protiv toga i ne bi željeli da nam se kvari božićno – novogodišnji ugođaj, kazao je Biondić dodajući da uz Bajagu doček Nove godine hrvatskih braniteljima – ne treba.

Biondić ne isključuje mogućnost uključivanja branitelja aktivinije u ovu temu. (R-1)

Previous articleStudentski prosvjed na Jadranskom trgu
Next articleUmjesto božićnice – otkazi

88 COMMENTS

 1. ako vam smeta ostanite doma…. slušajte muziku koja vama odgovara nemojte drugima govoriti sta da slušaju!

 2. uz iskreno poštovanje i čast hrvatskim braniteljima dragovoljcima, možda gosp.Mile Biondić nije govorio u ime svih već samo udruge. Pitam se, usto, čisto iz neznanja, zašto udruga u svom znaku ima šahovnicu obrubljenu crnim obrubom u obliku velikog crnog slova U. Možda U kao udruga. Zašto ne zlatni obrub.
  Usto, šahovnica nije službena Hrvatska već je odrezana kruna i prvo polje je bijelo, što je ne čini šahovnicom Republike Hrvatske već NDH. Srce u bijelom polju ne mijenja na stvari to što to nije naša šahovnica. Sve to moglo bi se krivo protumačiti.
  Uz to ako je Bajaga svirao u Kninu, tamošnje stanovništvo ili suprotna strana je pod utjecajem propagande smatralo da je ono u pravu, da je na pravoj strani, ( kao što i mi smatramo za sebe) pogotovo ako je na drugoj strani isticano veliko slovo U.
  Bajaga je samo svirao, isto kao što mnogi danas samo sviraju HDZ-u koji je koristeći rat u privatizaciji opčljačkao, takoreći popalio si cijelu Hrvatsku.

 3. Mile Biondić jedan je od onih koji su se dobro okoristili u vođenju Brodomaterijala pa bi bilo jako dobro da “borbene” pjeva svojima kod svoje kuće, Nismo mi koncestracijski logor koji će on nadzirati i provoditi svoje naume.
  Bobi

 4. Nije vazno tko je taj Biondic, ni sta je on radio, ni kakve simbole ima njegova udruga… vazno je ono sto je on rekao. Ne treba, dakle, gledati tko govori, nego sto govori… A u ovoj situaciji je potpuno u pravu.
  Covjeka koji je podrzavao i bodrio one koji su vrsili nasilje (ako je to tocno), samim time i pokazao slaganje sa tim nasiljem, ne bi trebalo dovoditi da svira, igdje… a pogotovo ljudima koji pripadaju narodu nad kojim se to nasilje vrsilo.
  Valjda mozemo razumjeti da pripadnicima tog naroda, bar onima kojima ta pripadnost nesto znaci, to smeta… To je sasvim prirodno. A u takvoj situaciji, kada se necime nekoga iznimno vrijedja – onda s time treba prekinuti.

 5. malo bi nas taj kriterij doveo predaleko . onda bi trebalo zabraniti dalje nastupe cijeloj estradnoj ekipi koja je nedavno pjevala glavašu, pa onda estradna ekipa koja je svojevremeno pjevala drugu titu itd itd. tko je sudac i autoritet koji bi mogao odrediti tko smije, a tko ne smije, mimo zakona koji su na snazi? sigurno ne ovaj iz teksta. zabraniti se moze samo ono sto je protuzakonito – poticanje i pozivanje na mrznju ili totalitarne ideologije. ostalo sve ide uz nečiji osobni ukus ili neukus.

 6. Smeta im Bajaga i sl. a ne smeta im ono ca je puno vaznije,( a to je da ono za ca su se borili i mnogi od njih nazalost izgubili svoje zivote) , ova sirota drzava koja naocigled propada opljackana i unistena od raznoraznih “domoljuba”.Zasto tu nisu glasniji i odlucniji??

 7. MILE BIONDIĆ JE “LEGENDA GRADA I DOMOVINSKOG RATA”, ČOVJEK KOJI JE UNUŠTIO BRODOMATERIJAL PO NALOGU SVOJE PARTIJE HDZ-A, ČOVJEK KOJI JE NAGOVARAO SREDNJOŠKOLCE OD 15 ,16 GODINA DA IDU U RAT 1991., KOJI JE LEGALNO IZABRANU GRADSKU VLAST HTIO 1991. RUŠIT SILOM, I ČOVJEK KOJI SVOJIM USTAŠOIDNIM STAVOVIMA I IZJAVAMA STALNO NASTOJI SKRENUTI POZORNOST JAVNOSTI OD GLAVNIH PROBLEMA DRŽAVE, A TO JE KATASTROFALNO VOĐENJE OD STRANE NJEGOVE HDZ PARTIJE. DA I MA IMALO MORALA POSVETIO BI SE U POTPUNOSTI SVOM KAFIĆU I DUĆANU NA ZAMETSKOJ TRŽNICI, A NE BI STALNO SILOVAO RIJEČKU JAVNOST IZJAVAMA I STAVOVIMA KOJI SE VEĆINI RIJEČANA GADE.

 8. Mile Biondić predsjednik dragovoljaca, šačice izgubljenih luzera kojima može prodavat maglu do mile volje, svakako bi se trebao kandidirati za udruženje vampira i vukodlaka jer tu bi bio izabran za doživotnog predsjednika

 9. Uopće nije bitan Mile Biondić, pa u ovom slučaju niti hrvatski dragovoljci. Ovdje su najbitniji građani Rijeke, koje nitko ništa nije pitao. Onoga tko bude pjevao za doček plaćam ja, ti, on, ona, svi mi građani Rijeke. Pa onda bar imamo pravo odlučiti tko će pjevati. Zašto od strane Grada nisu predloženi izdavači pa da građani glasovanjem odlučei za koga su? Tko je taj koji odlučuje koga će platiti novcem gradskog proračuna, našim novcem?

 10. Taj se zove Vojko Obersnel ako me sjecanje ne vara… Zao mi je sto necu biti doma jer bi sigurno isao na koncert. Steta…
  Budite ponosni sto zivite u otvorenom i tolerantnom gradu u kojem je svako dobrodosao, pjevao on na ruskom, turskom ili grckom…Skidam kapu Bajagi koji ima muda.

 11. Nebi se složio s time da je svatko dobrodošao. Ako je dobrodošao Bajaga zbog čega nije dobrodošao Thompson? Isti rac su samo suprotna strana. Nego grad Rijeka, odnosno Vepar iz gradskog (odnosno našeg) proračuna plača isključivo one glazbenike koji se njemu sviđaju. Mislim da bi trebao pitat građane ovog grada tko da svira pogotovo zato jer ih mi plačamo i to jako jako skupo ih plačamo!

 12. Ako vam se ne sviđa muzika koja ce biti na Korzu imate radio doma pa si nastelajte stranicu koja vama odgovara . Ha,ha

  Ovom luđaku od Biondica preporučujem da uđe u Novu godinu sa pjesmom za dom spremni .

 13. Da al svi mi to plačamo. Pa šta ne možemo plačati naše glazbenike pogotovo sada kad je kriza…al istina bolje dat četniku

 14. Fiuman, ne možeš uspoređivati Bajagu i Thompsona. Thompson nije dobrodošao zbog svojih ustaških pjesama, ksenofobnih stihova i pozdravljanja ustaškim pozdravom na svakom koncertu. Bajagi je izgleda jedini krimen što je za vrijeme rata nastupao u tada okupiranom Kninu. A ne znam gdje je trebao nastupati 1993. U Splitu možda? 🙂

 15. Ok slažem se s tobom i nemam ja ništa protiv njegovog nastupa al ne iz gradskog proračuna. Smatram da bi se iz gradskog proračuna trebali prvenstveno financirati svanovnici ovog grada i županije. A ne dovodit strance i plačat ih pet puta više. Šta bi falilo da su nastupili naši lokalni bendovi. Zaradili bi malo novaca i svi bi bili sretni. A mislim da ova županija ima dovoljno kvalitetnih glazbenika

 16. Ma daj molim te. Hoćeš mi reći da je bolje da svira Batifjaka jer je domaći, nego da grad iskešira i dovede prave zvijezde i umjetnike?

 17. A vidim da nisi slušao Thompsona jer ne znam koja je to njegova ustaška pjesma? Možda Moj Ivane, Geni kameni ili pak Vjetar s Dinare?! po meni to nisu Ustaške pjesme jer u njima se nigdje ne veliša ustaštvo niti na bilo koji način on promovira ustaštvo, a druga stvar publike koja ga sluša. To je sasvim druga priča! 🙂

 18. Fiuman, seruckaš (oprosti na izrazu). To je krajnja demagogija! I ja sam lokalpatriot, ali imam dovoljno glazbenog ukusa i razuma da bih radije da mi na Korzu sviraju kvalitetni strani, nego loši domaći muzičari.
  BTW, Batifjaka i Koktelsi su za seoske zabave, a ne za novogodišnji doček jednog grada koji se diči epitetima urban i rockerski.
  A Urban i Let 3 sviraju barem 5 puta godišnje na Korzu u organizaciji Grada Rijeke.

 19. A što se Thompsona tiče, svatko tko ima elementarno obrazovanje o 2. svjetskom ratu i ustašama zna što znače stihovi “opet će se gusta magla spustiti” i “ljutu travu na ljutu ranu”

 20. S obzirom kakvih jugofila ima u gradskoj upravi,ne cudi me sto su doveli Bajagu za Novu godinu i sto povecavaju sredstva za Galeb.Ovaj Biondic je obican placenik i kreten,ali ja takodjer mislim da Bajaga nije pjevac za Novu godinu: em su mu pjesme laganice,em je njegovo vrijeme vec odavno proslo i osim toga ne zelim slavit Novu godinu uz pjesmu “Zvezda je ime sampiona” 😀 😛 Neka barem prilagodi pjesmu pa neka pjeva “Rijeka je ime sampiona” 😀 😛 😉

 21. za staney kubricka,

  Oćemo li opet zabranjivati pjesme.Ima Josipa Lisac pjesmu Magla pa da nije možda i to problematična pjesma.

  Što se tiče koncerta ja nisam za Bajagu na Korzu pogotovo sada kada svako tolko netko ostane ležati na Korzu ili plutati po Rječini ,a počinitelji bježe u Sloveniju ili Srbiju.Mogao je biti pozvan bilo koji bend iz Hrvatske koji sada manje sviraju nego da se dovodi netko iz vana i to još Bajaga koji je i 90 na Slatini bio gađan bocama.Neznam da li Grad želi od Rijeke stvoriti grad slučaj ili stvarno ne kuže ništa ?

 22. Nato, ne pravi se blesav. Stihovi “opet će se gusta magla spustiti” jasno aludiraju na ustašku pjesmu “spustila se gusta magla iznad Zagreba”. I da, grad Rijeka bi bio grad slučaj da u njemu većinu stanovništva čine ksenofobi tebi slični koji se protive koncertu pjevača samo zato jer je iz Srbije. S obzirom da su takvi ipak u manjini, Rijeka nije i neće biti grad slučaj.

 23. Pa nisam ja kriv što su i ustaše imali pjesme samo što su većinu ustaških pjesama smislili partizani kada su se presvlačili u ustaše i ubijali po selima nebili se povećao odaziv u partizanski pokret. pričao mi jedan dida partizan i na početku su se zvali šumari ,a ne partizani.Toliko

  Vidim kakva je to Rijeka gdje manjina ksenofobičnih građana istuku na smrt jednog pristojnog dečka i gle čuda od tri rođaka jedan pobjegne u srbiju.Da li je to možda bio zločin zbog nacionalne netrpeljivosti ili ne neznam, a sada koncert ne otvorenom organizira grad Rijeka sa Bajagom i što misliš da li će biti incidenata,kakvo će osiguranje biti,koliko će ljudi morati policija angažirati za tu noć.I kakva je to fešta kada će ti svaki drugi biti policajac.I na kraju tko će to sve platiti.Građani Rijeke.
  Da je neki bend iz Hrvatske sve bi bilo manje rizičnije,manje bi bilo i policije i zaštitara,a i mogučnost incidenata svela bi se na
  minimum.Misli glavom je… te Bajaga i magla.

 24. nato@ postoje jednostanični organizmi s većim osjećajem za logiku od ovog gore napisanog. no hard feelings…

 25. Sto se Bajage tice… cinjenica je da ima mnogo ljudi u RH, pa i u Rijeci, kojima smeta sto ce pjevati Srbin, Srbin koji je na neki nacin u svojoj proslosti izrazavao slaganje sa nasiljem koje se vrsilo nad Hrvatima. A ko smo mi da kazemo dal je u redu da to njima smeta ili nije… dal je to ksenofobicno, nacionalisticki ili nije. Situacija je takva kakva je, imamo ljude kojima to smeta – dal je u redu onda ici njih namjerno provocirati i smetati i vrijedjati donekle? Mozda bi bilo u redu da se objektivno mozemo svi sloziti da je ta njihova ”ksenofobija” bezrazlozna i neprirodna, losa. Ja mislim da nije, i mislim da je normalno da jedan narod gaji odredjen oprez prema narodu koji mu je u proslosti naudio. Sad, dal je normalno generalizirati i sve Srbe poistovjecivati sa onima koji su vrsili nasilje… to mislim da nije. Ali tesko je ljudima jednostavno narediti sto da osjecaju i sto da misle, donekle je i reakcija animoziteta prema pripdnicima naroda koji je nad tvojim vrsio nasilje – prirodna, jer ljudi pojedincima pridaju osobine koje ima vecina pripadnika grupe kojoj oni sami pripadaju. To je prirodno, ali ljudi imaju razum i trebali bi kontrolirati svojim prirdonim instinktima.

  Hehe… malo filozofiranja nikad ne skodi… U biti nakon svega sta sam napisao ne znam sta da mislim. Mislim da je glupo nekoga gledati kroz njegovu nacionalnost i pridavati mu osobine koje imaju neki njegovi sunarodnjaci (ali to je samo moje misljenje), ali s druge strane treba respektirati i cinjenicu da postoje ljudi kojima to smeta, i da o njima treba voditi racuna.
  E, sad… ako mislimo da je lose nekoga gledati kroz nacionalnost i generalizirati, da li treba nastojati one koji to cine promijeniti namecuci im nesto, vrijedjajuci njiihove sentimente. Je li to jedina metoda i nacin?
  Da li je uopce uputno nastojati promijeniti one koji se tesko mogu promijeniti… i to vrijedjajuci njihove sentimente. Onda ispada da nas cilj nije da nekoga promijenimo (buduci da ne mozemo), nego samo da nekoga vrijedjamo.
  I da li je mozda ljude koji tako ksenofobicno razmisljaju ipak dobro imati kao nekakav obrambeni mehanizam dok god u drugom narodu ima istih takvih, kojio prema nama gaje animozitet…

  Kao sto vidite nemam apsolutno nikakav stav u vezi toga… 🙂 Samo skuzis da je sve toliko sje*ano, komplicirano i relatvno da ti se ne da o nicem raspravljat i o nicem razmisljat…

 26. Bilo bi fora da nam Thompson pjeva na Korzu . Ovako bi išli stihovi: Drinu cemo pregaziti a Srbiju zapaliti SRETNA svima Nova godina ! Ha,ha : )

 27. Uglavnom… i takve, ”ksenofobicne”, treba tolerirat sve dok ta ksenofobija iz sentimenta ne preraste u djelo, a kako postoji velika opsanost da hoce… onda je bolje nastojat ju iskorijenit, odnosno ksenofobe promijenit. Ali opet… pitanje je kolko je to moguce…

  S druge strane… Thompson. Osobno ga slusam, uzivam u njegovim pjesmama, ali za razliku od nekih one u meni bude vrlo tople osjecaje, najezim se kad slusam, zaplacem ponekad… Smatram da oni koji u njegovim pjesmama vide povod za ”ustasijanje” da te pjesme krivo shvacaju jer ono o cemu pjesme govore sa ustastvom nema nikakve veze… imaju sa domoljubljem, pa onda neki ”neoustase” koji misle da je ustastvo domoljubno automatski misle da je i sve sto je domoljubno – ustasko. Pa onda misle da su i domoljubne pjesme ustaske, a nisu.

  Neki stihovi aludiraju na ustastvo, ali gledajuci njhov kontekst jasno je da nemaju znacenje kakvo su imali u vrijeme 2. svj. rata…

 28. Dosta je bilo života u strahu koje nam nameću vladajuće_elite, po ovom ili onom pitanju.
  I Bajaga i Tompson mogu na Korzo. Ako je Tompson nekad nešto neprimjereno pjevao, tko tada nije pjevao nešto takvo, pa i čisto iz revolta zbog agresije na Hrvatsku, koja opet, isto nije crno-bijela., jer i druga strana ima svoje viđenje svega. Danas npr. je uglavnom da je Slovenija prva napala JNA . Ako su narodi desetljećima živjeli u miru pa i miješali se, nije li čudno je kako ih se u par godina dovelo baš do najgoreg- do rata. A i sami se doveli do toga. Najgore je onima koji su nekog svog izgubili, ali bio je zadatak naših političara da krivce optuže i kazne, što uglavnom nisu učinili, jer Republika Hrvatska nije gotovo nikog sa suprotone strane optužila nizašto, već se koplja lome opet preko nekih pjevača i opet malih ljudi. Šefovi caruju i dalje.

 29. Bajaga i instruktori hmm, tko je za spavanje ja prvi. Biodić je rekao šta misli, i neka je, njegova stvar šta on misli. A ja bez obzira mislim da Bajaga i Instruktori imaju 3 dobre pjesme a ostalo za uspavat decu 🙂 I sad zašto bismo bili blagonakloni nekom stranom pevaču ako uspavljuje, ne kužim ljudi. I opet bit će nesigurno vani svi će se bojat nekog incidenta, šta ne bi bio bolji netko drugi ? Nemam ja ništa protiv ni jedne nacionalnosti. No ako je pjevao četnicima tu nijest poželjan drug, komšija kako god želite. Biondić nije tako loš čovjek poznajem ga ovako, nije ni dobrica nije ni loš, srednji.

 30. Evo kompromisa, neka onda Dule i Bonaca pjevaju Bajagine pjesme na cakavstini, vuk sit i koza cijela…
  Laku noc.

 31. Zaista ne razumijem kakav smo mi to narod. Židovi 60 godina nakon drugog svjetskog rata ne žele slušati velikog Wagnera zato što je Nijemac, a ja bih trebala slušati Bajagu! Nisam za zabrane, ako Bajaga ima svoje fanove u Rijeci, neka priredi koncert kao i svatko drugi, pa tko ga voli neka kupi kartu i neka ga sluša. Doček Nove godine je za sve građane i plaća se iz proračuna, pa stoga treba biti prilagođen ukusu svih, a ne samo nekih za koje sam sigurna da su u manjini. Zbog čega naši vrli “gradski oci” preferiraju one koji su pucali po nama nije teško zaključiti, pogledajte im samo strukturu. Sve što je hrvatsko se u ovom grdu automatski proglašava ustaštvom, sve domaće vrijednosti se pljuju, a veličaju samo uvozne… Nije ni čudo što nismo imali državu 900 godina. A što se tiče stihova :::”a Srbiju zapaliti” to su samo riječi pjesme. Mi nismo palili ničiju zemlju, nikada nismo osvajali, a oni našu zemlju jesu palili i pokušali osvojiti, samo ovi naši dragi dežurni što se proglašavaju otvorenima i tolerantnima zapravo reagiraju samo kada netko veliča ljubav prema Hrvatskoj. Kada se veličju nečij tuđe vrijednosti, onda šute. Ja to zbilja ne razumijem

 32. cicibelica kaže: “Doček Nove godine je za sve građane i plaća se iz proračuna, pa stoga treba biti prilagođen ukusu svih, a ne samo nekih za koje sam sigurna da su u manjini”
  Nemoj vlastitu miržnju prema drugima umatati u pitanje ukusa jer je iz tvog posta jasno da nisi protiv Bajage zato jer ne voliš takvu glazbu, već si protiv njega jer je Srbin.

 33. stanley – ako cemo tehnicki gledat stvar je ukusa i dal ti volis nekoga ili mrzis… Onaj kojeg mrzis ocito ne odgovara tvojem ukusu. Ali slazem se sa cicibelom… to je u biti ono sto sam vec bio pisao. Ako imas velik broj ljudi kojima nesto smeta (nebitno iz kojeg razloga) onda je bolje to nesto izbjegavati, jer u suprotnom samo vrijedjas te ljude. Bolje je izbrati nesto sto kod nikoga nece izazvati negativne reakcije…

 34. toliko je toga ovdje napisano a sve je jednostavno.naravno da je thompson seljačina i da je negativan i da ga brane ovakve seljacine.sto se mene tice bajaga moze svirat i nema nijedan razlog da nesvira a tako misli preko 80 posto Riječana sigurno.smiješno je da covjek ne svira samo zato jer je srbin.a ako recimo bcrog-u smeta sta rijeka prihvaca sve i sta je dugaciji grad onda nek ode slušat thompsona u dalmaciju il medu neke druge seljacine

 35. Ljudi dragi, na kratko sam slušao Radio Rijeku jedan dan i čuo samo “pritužbe” šta Bajaga svira na Korzu jedan je čak provalio šta misle da smo mi sanjari itd, (valjda jer ćemo zaspat)… A nije 80% Riječana da Bajaga svira puno manje ih je za to. Prvo na novogodišnje “ludilo” će doc prvenstveno mladi ljudi , znaći Bajaga za iste ne predstavlja puno, barem večinu “čast” izuzecima.
  Naravno tu će bit raznih profila ljudi , pa i ljudi sa djecom (a će ih lijepo uspavat čika Bajo :). A sad ne znaći što smo mi kosmopolitski, grad multikultularan i dr pa moramo usto još i zaspat ko bebe kad se ljudi vesele, Nova godina je ludilo, veselo, itd… A ajde bit će TBF poslije ako dođu uopšte kad vide da su svi zaspali. 🙂

 36. Strasno je kako pokusavas iznijeti svoje misljenje, samo upozoriti na mougcnost postojanja alternativnog razmisljanja, nikoga ne vrijedjajuci… a pritom dobtii zauzvrat hrpu uvreda koje nicim nisi izazvao. Zaboga miloga… izadjite iz svojih zabarakadiranih cahura, svojih svijetova, i prihvatite postojanje drugacijih. Reci cete da to upravo i cinite, da ste tolerantni, a niste nista drugo nego licemjeri, primitivci i jednaki fasisti kakvima smatrate ljude od kojih se distancirate (pritom mislim na Thomspona i njegove slusatelje). Pa se onda busate o prsa kako slusate Bajagu, kako prihvacate Srbe… ne zato jer ste vi po prirodi uzvisene i tolerantne osobe, nego zato da sami sebi pokazete da ste drugaciji od onih koje prezirete, da si pokazete da su vas nacin zivota, vasi stavovi i uvjerenja uistinu pravi, posebni,

  Dio Thompsonove publike usitinu jest primitivan, nekakvi ”ustase”, hrpa mularije i huligana… Ali bijedno je raditi generalizacije i smatrati takvim svakoga ko slusa Thompsona. Oni koji u Thompsonu vide nesto ustasko su samo nepametne budale koji ne shvacaju na pravi nacin Thompsonove pjesme… Onaj koji ih je slusao znat ce o cemu pricam… Covjek se od ustastva ogradio, jasno je da mu namjera nije na koncertima poticati ustastvo i sve sto uz njega ide… Da, jedna-dvije pjesme ”aludiraju” na ustastvo, ali nijednu pametnu osobu na to nece potaknuti, niti ce ijedna pametna to na taj nacin shvatiti… osim ako zeli, a ako zeli onda ce i druge stvari smatrati ustaskim samo kako bi imala povod za svoje ustasijanje i samo kako bi potvrdila ispravnost svojih vlastitih stavova.

  I da, ja nisam rekao da meni smeta sto Rijeka prihvaca sve (sto je presmijesna konstatacija s obzirom na vrijedjanje na koje sam ovdje naisao) nego da ne treba nikada raditi nesto (u ovom slucaju pozivati Bajagu) ako to nekome smeta i ako to nekoga vrijedja iz bilo kojeg razloga. Ako se to moze izbjeci, zasto onda to raditi, nekoga provocirati i nesto mu nametati?

 37. fiume libera fino odi ti u srbiju i tamo živi ako ti se toliko sviđaju! A ne da se plača iz mog novčanika netko protiv kojeg sam pred 15 godina krv proljevao u lici!!! I da, ti živiš u državi u kojoj je tisuće građana krvarilo da imaš ovu slobodu govora i da imaš pravo na to da kažeš šta jesi. Nemam ja ništa protiv njegovog koncerta al nemora se to nabijat na nos. A Thompsonu svaka čast, da njega više puštaju vani ne bi bilo toliko nereda. Treba pogledati samo di su najviše nerada i tuča, naravno ispred klubova di puštaju narodnjake!

 38. Thompson ima mogućnost distancirati se od etiketiranja, no on to NIKADA nije učinio.
  Da li njemu odgovara što ga ljudi povezuju sa ustaštvom pa na taj način sebi podiže marketing ili se od ustaštva ne želi distancirati zbog svojih uvjerenja, pitanje je koje traži odgovor.
  Do trenutka dok se MPT svojim riječima ne odvoji od crnog epiteta koji ga prati protivnik sam njegovog prisustva u gradu.

  http://www.youtube.com/watch?v=Zr8oXi1T-fU

 39. Moze biti da Bajaga nekoga vrijeđa, kako veli Bcrog, ali onda ti ljudi objektivno gledajući imaju krivi stav i mišljenje. Čak i da većina ne želi Bajagu, treba biti i protiv većine ako nije u pravu. Stoga treba mijenjati njihove stavove a ne Bajagu. Bajgu jedno jer je možda malo previše sentiš za Novu godinu.
  A ovo je tipično Obersnelovo. Kuži on da je u nas sada muzika iz Srbije jako popularrna, (kao i ona iz Hrvatske u Srbiji), ali da ne bi doveo neku cajku koje su najpopularnije i za feštu odlične, jer bi riječki fašistički rokeri to mu uzeli za veliko zlo, a Ober se voli kititi rokerom, pa je našao kao neki kompromis. Voli se ulizivati, tako da se ne zamjera, da ga svi vole, pa je mislio da će to imati s Bajagom, da će Ober tako ispasti faca. Ne imati hrabrost karakter i čvrsti stav i dovesti naprimjer Seku hehehehe . Ili isto cajku Severinu, a ne da ona ode u Makedoniju.
  http://www.youtube.com/watch?v=V7TkBEdXmPM
  http://www.youtube.com/watch?v=1IaBtfWi_XA
  http://www.youtube.com/watch?v=K_HJq7uHfCM

 40. fiuman1, 50 godina smo slusali s*anja o onima koji su za nas proljevali krv pa onda trebaju i misliti za nas. onda se te sto su proljevali krv 90-tih popljuvalo, a sad bi se trebali narednih 50 godina klanjati novim dobrovoljnim davaocima krvi. hvala, ali meni se ne klanja nikome.

 41. fiuman 1. Pokušaj odvojiti muziku i muzičare i narod od politike i vođa.
  Muzičari kako pjesma kaže-širok osmjeh i zlatan zub, oni ne pitaju što da sviraju,..
  Slušala se muzika i srbije i među hrvatskim braniteljima. .Nema veze odakle je da li iz Srbije ili Engleske.Uostlom Engleska je podržavala Srbiju za rata, pa nemamo nikakvih problema glede slušanja njihove muzike u nas.
  Ne treba ni Tompsona braniti, mislim da se distancirao od ustaštva, a desničarski stavovi ne moraju biti nužno loši. Ikonogarfija je neka viteška, kakvu imaju i mnogi engleski rokeri. Ne treba baš sve politizirati. Ovakve svađe koriste onima koji nas drže za uzde.

 42. Glupo je mrziti nekoga ili nesto samo zato jer je odredjene nacije… Glupo je svim pripadnicima neke nacije pridavati osobine koje imaju samo neki, to su jadne generalizacije, stavljanja u ladice i neposteno je prema pojedincu. S druge strane, treba respektirati cinjenicu da ljudi to vole raditi, cesto to rade i gotovo je prirodno. To cinimo ne samo kad je rijec o naciji, vec o bilo kojoj drugoj karakteristici osobe – rasa, vjera, ukusi, zivotni stilovi, stavovi, pa i fizicki izgled: duzina kose, fizicka gradja, nakosenost obrva itd… Iz jedne osobine cesto pripisujemo nekome i druge osobine koje nemaju veze s onom prvom…

  Dakle, i negativna reakcija ljudi u RH na nesto srpsko je prirodna (sto ne znaci da je dobra), a kada takvi ljudi postoje, tesko ih je promijeniti – onda ne treba ciniti nesto (pozivati Bajagu) sto ih vrijedja i provocira. Ukratko… ako imamo jednu situaciju koju je tesko mijenjati onda onda ju teba i respektirati… bez obzira dal je opravdana ili nije – ako nista onda zbog drustvenog reda, i izbjegavanja sukoba…

  Treba i to uzeti u obzir…

 43. BcroG:
  I da, ja nisam rekao da meni smeta sto Rijeka prihvaca sve (sto je presmijesna konstatacija s obzirom na vrijedjanje na koje sam ovdje naisao) nego da ne treba nikada raditi nesto (u ovom slucaju pozivati Bajagu) ako to nekome smeta i ako to nekoga vrijedja iz bilo kojeg razloga. Ako se to moze izbjeci, zasto onda to raditi, nekoga provocirati i nesto mu nametati?

  Oprosti, mene bi koncert jednog eventualnog Thompsona za docek Nove Godine jednako provocirao kao i koncert jednog Bajage, ako ne i vise.

 44. Naravno… situaciju treba tolerirati ako ne nanosi nikome fizicku, materijalnu stetu, i nikoga posebno ne vrijedja. A mislim da odredjeni oprez koji neki ljudi iskazuju prema Srbima (kokretno) ako se ne pretvori u djela treba tolerirati… Jer je taj oprez ipak prirodan, mogu ga shvatiti i oni koji ga nemaju…

 45. I opet, ako takvih ljudi ima u Srbiji, mozda je dobro da i mi imamo takve… Kao obrambeni mehanizam. Znam da zvuci paranoicno, ali cinjenica je da u Srbiji mnostvo ljudi podupire srpsku politiku 90-ih. Ako cemo se mijenjati onda cemo se mijenjati svi, a ne po logici ”mi njih kruhom, oni nas kamenom”…

 46. mofo – pa sam Thompson i njegove pjesme te ne bi trebale smetati. Ali je normalno da te smetaju neki ljudi koji se na tim konceritma okupljaju kao i njihovo ponasanje… Steta za Thompsona jer smatram da njegova glazba ne zasluzuje da posjetom takvih bude oblaćena. Ti ljudi njegovu glazbu jednostavno krivo shvacaju – ono o cemu pjesme govore sa ustastvom nema nikakve veze… imaju sa domoljubljem, pa onda neki ”neoustase” koji misle da je ustastvo domoljubno automatski misle da je i sve sto je domoljubno – ustasko. Pa onda misle da su i domoljubne pjesme ustaske, a nisu.

  Ni Bajaga ne bi trebao nikome smetati. Ali ima ljudi kojima smeta i koje to vrijedja. Ista stvar kao i kod Thompsona.
  Onda imas dvije opcije: sve dopustiti ili sve zabraniti. Mislim da ovo drugo nema smisla, ako nikome ne nanosi stetu.

 47. BcroG, sam sebi uskačeš u usta u svojem kvazi-filozofiranju. Sama činjenica da u Thompsonovim stihovima ne vidiš ništa negativno ( a on u njima poziva na mržnju, parafrazira ustaške stihove te koncerte započinje s ustaškijm pozdravom) diskvalificira te za ozbiljnu konverzaciju. I to nije zato jer ja nisam tolerantan i ne prihvaćam drugačija razmišljanja. Ti imaš apsolutno pravo cijeniti Thompsona i relativizirati njegovo neoustaštvo, ali moraš se pomiriti s time da te zbog toga kulturni i obrazovani ljudi neće doživljavati ozbiljno.

 48. Možda nam Momčilo zapraši i himnu crvene zvezde čiji je usput i autor ,a mi ćemo u duhu tolerancije ruke gore .Duleta i Grdovića (ako je počeo pit) nam dajte,a Vojo neka našu istočnu bratiju vodi doma na doček.

 49. stanley – a ja ti govorim da u Thompsonovim stihovima nema nista negativno i ustasko, covjek se sam ogradio od ustastva, problem je sto ti zelis u njegovim stihovima to vidjeti kako bi pokusao argumetnirati cinjenicu da ne volis Thompsona, a posebice ljude koji njega slusaju. Da, u njegovom cjelokupnom galzbenom repertoaru naci ces jedan-dva stiha, izraza koji vuku korijen iz ww2. Ali u kontekstu u kojem se rabe nemaju veze sa ustastvom – pa ni stih ”opet ce se gusta magla spustiti” – u pjesmi se uopce ne odnosi na Srbe. Izraz ”za dom spremni” takodjer… on je 90-ih imao posebno znacenje ljudima koji na nijedan nacin nisu cinili zlodjela i koji su se borili za dobrobit svih nas. U tom kontesktu ga se treba i razumjeti…
  Ali kako sam rekao… cinjenica je ima ljudi koji njegove pjesme i nastupe vide kao ustaske i kao povod za vlastito ustastvo, ali mislim da su za to krivi ti sami ljudi, a ne thomspon i njegove pjesme… Iako nema namjeru poticati na ustastvo Thompson bi trebao uzeti u obzir cinjenicu da ce ga neki idoti krivo shvatiti, te bi mozda vise trebao paziti na neka ponasanja koja, iako im nije namjera, mogu asocirati takve idiote na ustastvo.

  Bio sam jednom na njegovom koncertu i bio sam zgrozen (tocnije – zbunjen) kako netko moze iskrivljeno shvatiti njegove stihove, jer cuju samo ono sto zele cuti. Dok se ja jezim na njegove stihove, drugi (sa nekakvim nacistickim simbolima – par ih je bilo) ludjacki divljaju i pjevaju stih ”svadjaju se narodi i rase” (to svadjanje je prikazano u negativnom kontekstu)…

  Pa onda ti budi pametan… ljudi (ako ih se tako moze nazvati) kojima je glavna karakteristika mrznja prema drugim nacijama i rasama pjevaju stih ”svadjaju se narodi i rase”. Iz toga vidis kako neki krivo shvacaju ono sto on govori… kao sto sam rekao: Thompsonove pjesme su domoljubne, neki ”neoustase” koji misle da je ustastvo domoljubno automatski misle da je i sve sto je domoljubno – ustasko. Pa onda misle da su i domoljubne pjesme ustaske, a nisu.

  Vjeruj mi… i mene je bilo sram biti u drustvu takvih idota… zapitas samog sebe kako volit svoje sunarodnjake kada ih ima ovakvih, kako slusat Thompsona kad ga ovakvi slusaju – ali odgovor je jednostavan – to su jednostavno budale, nisu mjerilo nicega, a pogotovo ne domoljublja, naroda kao cjeline ili znacenja Thompsonovih pjesama.

 50. Relativiziraš BcroG, relativiziraš! Kakva je to iskrivljena logika da te čudi Thompsonova publika oboružana ustaškim relikvijama, a ne čudi te pjevač zbog kojeg dolaze tako odjeveni, jer je to dio njegovog stylinga? Nisam vidio da na koncerte Gibonnija, Urbana, Parnog valjka ili Nine Badrić dolaze ljudi odjeveni u ustaške uniforme! Zašto je to tako? Zato jer se ti pjevači ne služe uskaškom ikonografijom, zato jer svojim stihovima, glazbom i imageom ne potiču u primitivnom dijelu hrvatskog naroda najniže strasti!!

  Nije normalno, dapače, trebalo bi biti zakonom kažnjivo, veličanje fašističkih znakovlja. Ne radi cenzure već zato što je to u zemlji fašističke prošlosti kao što je naša, način pročišćavanja od prošlih grijeha i prevencija da se takvo što ne ponovi.

  Misliš da u Njemačkoj neki band može izaći na stage i započinjati svaki koncert sa “Sieg heil”?? Misliš da publika na koncertu neofašista smije uzvikivati “Heil Hitler” bez zakonskih sankcija?? Ne može. Misliš da bi u Njemačkoj uopće bilo moguće da pjevač neofašist bude glazbeni mainstream? Naravno da ne bi!

  A zamisli sad da se njemački pjevač neofašist na sudu brani da njegovo “Sieg heil” danas ne znači ono što je značilo prije. I da recimo u nekoj svojoj pjesmi ima stih “Arbeit macht frei” i brani se da se taj stih ne odnosi na pomor Židova u Auswitzu već je u kontekstu pjesme riječ o najtoplijim osjećajima koje on gaji prema narodu, obitelji i domovini?

 51. može može.U Italiji imaš stranke fašističkog programa ,u Austriji stranka pokojnog Haydera,i u Njemačkoj isto postoje a sada se i udružuju na europskoj razini.ne širi demagogiju kako je u Njemačkoj i Europi med i mlijeko.Izraelci nedopuštaju izvođenje Wagnera 65 godina nakon rata i to je normalno,a mi moramo slušati Bajagu 15 godina nakon rata,a još se 1085 ljudi vodi kao nestali i ne zna se gdje su im grobovi. I što se tiće ustaša oni su nestali ili su jako stari,a ikonografija je tu iz revolta i provokacije.Slučaj novinarke koja je dizala desnu ruku prema nekim mulcima pa kada su joj odvratili snimatelj ih je slikao i osvanuli su u novinama.Slučaj u Škabrnji kada je došlo dvoje starosti oko 50 godina u ustaškim uniformama i htjeli ući na koncert.Redari ih nisu htjeli pustiti pa je nastala frka dok je policija došle oni su pobjegli.Kasnije komentari mještana kao i onih iz susjednih mjesta su bili da ih nitko nikada nije u tim krajevima vidio, a tamo se svi poznaju .
  Za razliku od naših imaginarnih Ustaša u Srbiji su Četnici proglašeni antifašistima,dignut je spomenik Draži Mihajloviću osnovana je škola mladih četnika u Trebinju,a ni njihovi simboli niu zabranjeni. zašto da mi netko iz takve države dolazi pjevati na Novu godinu .

 52. malo ispravaka netočnih navoda: izvođenje Wagnera u Izraelu nije zakonom zabranjeno, nego već desetljećima u izraelskom društvu traje debate o njemu s obzirom da je bio izrazizi antisemit. Tako se njegova djela s vremena na vrijeme negdje izvedu, nakon čega slijede opširne debate. Zabranjen nije!
  Istina je da u Europi postoje profašističke stranke, nisam rekao da ne postoje. Rekao sam da su u Njemačkoj zakonom zabranjeni nacistički simboli i da bi njemački neonacistički pjevač bio iza rešetaka i osuđen od javnosti. Nema šanse da bi se izdigao do mainstream pjevača i narodnog heroja.
  One bedastoće o tome kako ustaše ne postoje, nego nam to valjda podmeću Srbi, judeo-masonski zavjernici i slični nisu dostojne da ih komentiram.

 53. koliko sam ja pročitao u novinama zadnji puta nije izveden mada je bio najavljen.Nigdje nisam spomenuo zakonon zabranjen nego da nedopuštaju neznam zašto nešto ispravljaš što nije napisano.neznam za pjevača ali znakovlje sam viđao po jaknama u Njemačkoj.Nisam rekao da ne postoje nego da su jako stari, a o podmetanju se može jako puno razgovarati jer ga ima na svakom koraku normalno vidjet ćeš ga ako nisi zasljepljen ideologijom ili ako to želiš prikrivati. Drago mi je da kraj o Srbiji nisi komentirao što bi značilo da se slažeš.A o zavjerenicima nesmiješ ili bi zauzelo puno mjesta na portalu ili si naivan.

 54. To što su Srbi četnike proglasili antifašistima ne znači da i mi moramo proglasiti ustaše za antifašiste. Valjda želimo imati dobru, tolerantnu državu, a ne neku banana republiku, kao što je bila NDH.

 55. stanley – generalno se slazem sa onim sto si rekao. Uostalom, vec sam napisao: ”Iako nema namjeru poticati na ustastvo Thompson bi trebao uzeti u obzir cinjenicu da ce ga neki idoti krivo shvatiti, te bi mozda vise trebao paziti na neka ponasanja koja, iako im nije namjera, mogu asocirati takve idiote na ustastvo.”

  U to ulazi i taj pozdrav ”Za dom spremni”, njegov ‘styling’ i neke druge geste i sitnice. Morao bi na to vise paziti ako se zeli rijesiti optuzbi… Medjutim, iako u tom smislu snosi neizravno odredjenu odgovornost, glavni razlog zasto okuplja bagru kakvu okuplja lezi prije svega u toj bagri, u njihovom idiotizmu i krivom shvacanju, a ne toliko u Thompsonu samom. Covjek se ogradio od ustastva, pjesme mu nisu ustaske niti na to poticu… Jedini problem u cijeloj prici je ta nekolicina idiota.
  Nacin na koji nastupa njeguje vise iz razloga tradicije, imidža nego zato da bi privukao ustase na koncert. U svakom slucaju… zabrane nemaju smisla, osim mozda zabrane tim ”neosustasama” da posjecuju njegove koncerte.

 56. To što su Srbi proglasili četnike antifašistima znači da su lažirali povijest,ali nitko od vas pravovjernika to nije primjetio,a i kada je spomenuto odma se ide u izvrtanje teza da netko traži isto za ustaše.To nitko nikada nije ni tražio ali svi u glas vičete da su Hrvati Ustašei ksenofobi.
  Bora Čorba četnik od glave do pete pjevao je sa Bajagom 31.08 2007 ,a vas ni to ne smeta nego samo govorite o tuđoj mržnji,a svoju ne primjećujete jer kada se god spomene nešto hrvatsko skačete na zadnje noge i sve maskirate u toleranciju. Za toleranciju moraju postojati dvije strane koje se poštuju na osnovi istine,a ne lagati i očekivati poštovanje.To samo govori koliko ste licemjeri i ne poštujete ništa svoje pod pretpostavkom da ste Hrvati normalno,ako niste svaka čast jer se borite za svoje.

 57. sramotno je da ovaj grad za docek nove godine dovodi bajagu (srbina) da pjeva hrvatima. Neki ne zele priznat, ali vec cijeli svijet zna da se mrzimo. to vam je kao da palestinca dovedete da pjeva izraelcima. na kriz bi ga razapeli.

 58. @nato

  1.Bajaga nije u vladi Srbije i nije piso udžbenike.
  2.Ako postoje gore zemlje od Hrvatske (po negiranju antifašizma) to ne znači da mi moramo bit isti kao oni, već suprotno, ponosit se što nismo takvi i jačati toleranciju još više.
  3.Bajaga je svirao s Borom Đorđevićem jer su krajem 70-ih i početkom 80-ih zajedno svirali u Ribljoj Čorbi, a ne zato što dijeli njegove politčke stavove. Naime, u Rijeci neće svirati Bora Đorđević, već Bajaga.
  4. Ovakvim argumentima tipa “Vidite kakvi su Srbi” samo želite relativizirati to što ste ustaša i nacist.
  Pozdrav, kapetan nemo miljama pod morem, jer mu je puna kapa ovakvih ksenofoba, nacionalista i šovinista!

 59. Kapetane tamo i ostani gdje si otišao da ne širiš mržnju medu ljudima,a i ribe su ti pravi sugovornici ,otvaraju usta ,a ništa ti ne kažu

  zašto se javno ne distancira kao što se nije distancirao ni 90 za razliku od Balaševića.
  U Hrrvatskoj nitko ne negira antifašizam nego samo se želi doći konačno do istine o onome što se događalo poslije rata,a što je usko vezano uz komunizam.
  To što je svirao sa njime 80-ih ne znači da mora svirati sa njime 30 godina kasnije, znači da ga podržava.
  Ustaša i nacist nisam nikada bio niti ću biti

  Osim toga po ispisanim stavovima na portalu ti mi imaš stavove nacista stoga šibaj nemo na dno okeana gdje i stoji otpad.

 60. Jesi nacist si i ustaša i to onaj najgori, kukavički, koji sada izigrava nekog demokratu a koji će u slučaju nekog rata otkriti svoje pravo nacističko lice.
  Ali drago mi je da je raspravo konačno došla do toga da su protivnici Bajage pretali govoriti kako je on dosadan i konačno rekli kako im smeta činjenica što je on srbin i sada da bi uopće moga svirati po našim nacistima valjda bi Bajaga mora biti kako se kaže “Veći katolik od pape” izreći milijun isprika za sve hrvatske žrtve, kako je rekao onaj naci sudac iz gospića “koje su Srbi ugnjetavali 500 godina” i slične pizdarije.
  Ajde nato, šibaj u Afganistan umjesto što tu širiš mržnju.

 61. E sada si me razotkrio!! Malo sam i pocrvenio.Meni je baš drago da vidim koliko u tebi mržnje ima da čak nemožeš ni razlučiti provokaciju.Tvoja sljepoće me zapanjuje.Takvi su nekada ljude ubijali bez suđenja ili slali ih na Goli otok.
  Nadam se da imaš gastale u blizini da te čir ne čopi iznenada..Moraš uvijek biti spreman,pa makar i za dom.
  A što se tiče rata svoje pravo lice je pokazao upravo taj kojeg tako žustro braniš.

 62. njušim sranje. koliko se sjećam jedan ode zadnjih bajaginih koncerata je bio u opatiji pred rat. tada su letile boce iz publike.

 63. DRAGI PRAMAC
  ODGOJEN SI U DUHU MILE BIONDIĆA MRZIT PRIJE SVEGA SRBE, PA SLOVENCE, PA MUSLIMANE, TALIJANE ITD. ITD. ITD, TIME DOKAZUJEŠ SVOJE ISTINSKO HRVATSTVO A NA SRAMOTU SVOG HRVATSKOG NARODA. TAKVIH KAO TI IMA PODOSTA ZALUĐENIH A MOŽDA JEDNOG DANA I PROGLEDAŠ I KAŽEŠ SEBI “KAKVA SAM BUDALA BIO” PA DA ME JEDAN TUĐMAN, ŠUŠAK,THOMPSON ILI MILE BIONDIĆ BUDU UZORI U ŽIVOTU. PRETPOSTAVLJAM DA SI VELIKI KRŠĆANIN, KATOLIK, ALI SVETO PISMO SIGURAN SAM NISI PROČITAO JER DA GA SE PRIDRŽAVAŠ NE BI PISAO TAKVE GLUPOSTI NA FORUMU

 64. e moj pramac uspuređuješ Hrvate i Srbe sa Izraelcima i Palestincima. Da bi takvo što napisao moraš imati potpuno neznanje iz povijesti. Kako tebi neznalici objasniti npr. da je hrvatsku himnu uglazbio Srbin Josif Runjanin. imalo bi tebi puno takvih primjera za reći, što bi ti razbilo koncepciju mržnje u glavi koju su ti ugradili kreteni poput mile biondića

 65. dragi karuselo kako tebi kao poznavatelju povijesti objasniti da je Puniša Račić u skupštini ubio Stjepana Radića,Pavla Radića,
  Đuru Basaričeka ili pročitaj Vidovdanski ustav,mogu ja još ako ti ovo nije dovoljno.A mržnju tebi u glavu je neznam tko ali je našao plodno tlo.Inače u raspravama ljudi koji nemaju argumente počinju sa osobnim vrijeđanjem druge strane,a sve mi se više čini da ti stojiš iza više nickova na ovom portalu.

 66. Izgleda da vas školuje S. Linić ili ste vi osobno.On je poznat po takvim ispadima kada ima oponenta u razgovoru, počinje vikati i vrijeđati, a i voli pjevati Od Vardara pa do Triglava.viđeno na Iblerovom trgu 2007 u noći kada su mislilo da su izbori dobiveni

 67. ehe, nato opet širi ksenofobiju i nacionalizam, a druge optužuje za vrijeđanje, umjesto da kao pravi nacist i ustaša nam zahvali na komplimentu kad ga takvim proglasimo.

  PS – nato, jesi li ti onaj što je maznuo natpis u Auschwitzu, jer odgovaraš tome profilu….ajde, ajde, ne ljuti se, malo zeke ;)))))))

 68. Dragi ibanez, ti govoriš da ti se gade nacionalistički stavovi, da li ti se gadi kada delije, u cijem je upravnom odboru i Bajaga, pale hrvatsku zastavu prije nastupa bilo kojeg hrvatskog kluba u Beugradu? Da li ti se gade riječi pjesme:”Kreće armija najjača na svetu, kreće armija u osvetu, i jednom zauvek armija srpska, jednom zauvek sve će da vas smrska?”
  Tim je stihovima Bajaga hrabrio svoje drage četnike u Kninu nakon Maslinice.
  Ili tebi smetaju samo stihovi koji su upereni protiv Srba, a ovi protiv Hrvata su u redu?
  Zašto su po tebi oni koji slušaju Thompsona ustaše, a oni koji slušaju Bajagu civilizirani?
  POSTOJI LI NEKI POSEBAN RAZLOG ZAŠTO TI SE GADI SVE ŠTO JE HRVATSKO?
  Ovo sam napisala velikim slovima jer vidim da je to tvoj omiljeni stil izražavanja na internetu

 69. E ljudi moji dok se vi tu prepirete zbog 1 pjevača, ovi naši političari kradu na veliko i smiju se kako je ovaj narod glup i blesav. E neka nam je tako. Godinama traju rasprave tipa ovih srbin ovo hrvat ono ustaša partizan p.m…. Dok ovi lijepo pune đepove u vladi i gradskoj vladi. Nažalost u RH je praksa prikazat ili napravit neki prividni problem da bi ljudi raspravljali, dok se pokriva ispod puno veći problem. A vi se svađajte sad do mile volje. Ionako se sad ne može puno promijenit išta u zemlji. Ali opet… Sranje je što će dovest jednog starog pjevača, koje mu je vrijeme prošlo, koji će izazvat, izazvao je puno kontroverzi. A to će se sve naplatit iz proračuna. A netko će možda i nešto po “strani” zaradit. Pustimo “loše vjetrove prošlosti” (ovo malo smiješno zvuci ali neka) ali upravo opisuje što sam htio reć. Naravno da ima ljudi koje smeta da je srbin i bok , mene osobno ne smeta. Jedina stvar negativna šta je pjevao u Kninu te ratne godine.A sad šta vi mislite da ćete neke ljude promijenit preko neta. Budalaštite bez veze! Odite bolje snijeg čistiti. Manje ćete umarat psihu.

 70. Slažem se Robinjero, potpuno si u pravu što se tiče političara. Samo ne mislim da ne možemo ništa promijeniti. Kažu da ako vodiš računa o sitnim stvarima, velike će se riješiti same po sebi. Zašto ne bi počeli s Bajagom? Nije problem što je Srbin, i Balašević je Srbin i osobno sam bila na njegovom koncertu. Problem je štoj jer pjevao to što je pjevao, i to izgleda nikome ne smeta. Zašto nitko ne kaže “pustimo te loše vjetrove prošlosti “i to tko je partizan a tko ustaša kada napadaju Thomsona? Po čemu je Thomson ustaša a Bajaga nije četnik?

 71. Po tekstovima pjesama. Thompson je cijelu karijeru izgradio na koketiranju, zapravo, propagiranju ustaštva, dok Bajaga nije. Mislim, izvlačiti ako je Bajaga išao svirati u Knin je isto kao izvlačiti tko je sve od Hr izvođača išao za vrijeme rata u BiH tamo svirati. Neki idu jednostavno zbog love. Ali ja vidim da ti tu misliš da svi nešto imaju protiv svega Hrvatskog (propagandno huškački termin s početka 90-ih, sramota što ga netko uopće koristi), pa me se uopće ne čude tvoji stavovi.

 72. a mene samo zanima ima li kakvih konkretnih dokaza da je on svirao u Kninu ili je to opće prihvaćena istina bez dokaza?

 73. Neka on lijepo organizira koncert u nekoj dvorani i neka je lijepo plati i sve što ide uz to pa tko hoće da ga sluša neka plati kartu, a ne da se plaća iz proračuna grada koji je pretrpio dva rebalansa zbog smanjivanja.Bolje da su organizirali bolje čišćenje snijega po cestama nego što Bajagi plaćaju za koncert .

 74. Za branitelje koji su odbranili domove, a izgubili domovinu znam kako Vam je. Ali buducnost je da cemo biti kolonizirane ovcice koje ce i u EU raditi za triput manje, a sve placati triput vise, a Rijeku ce od raznoraznih “braniti” samo Karoline na vec dobro poznat nacin. Porezima, prirezima i ostalim raspolazu samo povlasteni i zovu da im svira ko njima pase. Bajaga je tu da ubere najbolju lovu sto moze, a zalosno ja da je to bas u Rijeci. Da su Partibrejkersi, jos bi i moglo proci. U svjetskom poretku bili smo i biti cemo nazalost samo podanici.

 75. nato, Egzodus i ostala slična ekipa bi i Pertibrejkersima sigurno našla neku zamjerku, ako ništa drugo onda barem to što pjevaju na ekavici. Time zaključujem ovu raspravu sa žaljenjem što još postoje ljudi koji ne mogu doživjeti život na razini višljoj od krvi i tla.

 76. poslednji komentar je ok, a inace, dragi Rijecani, za vasu informaciju te price o Bajaginom *cetnikovanju* su cista budalastina. Vama je sve sto dolazi iz Srbije izgleda cetnicko, i mrav iz Srbije ima cetnicku pozadinu! Bas naprotiv, Bajaga je u ovdasnjim medijima uvek iskazivao sklonost ka nastupima u Hrvatskoj, zalio zbog takvog raspleta dogadjaja, i ogradjivao se od svih sranja devedesetih pa mu je zato, mislim Bora Corba, jednom prilikom porucio da se opredeli da li je Srbin ili Hrvat, a inace je rodjen u Bjelovaru…Zato valjda i ja nisam krocila u Hrvatsku skoro 20 godina, a tada sam imala 5, da ne bih kao *cetnikusa* na ekavici dobila kamen u glavu, i verovatno necu moci opusteno jos 5 * 20 godina, jer izgleda nikada na ovim prostorima necemo prevazici sami sebe…Nemojte cenzurisati ekavicu! 😉 poz iz komsiluka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here