Sport

UEFA kaznila NK Rijeku s 40.000 eura!

UEFA kaznila NK Rijeku s 40.000 eura!

uefaeuropaU očekivanju dobrih vijesti i konačnog odobrenja UEFA-e za igranjem utakmica Europske lige na Kantridi, na klupsku adresu HNK Rijeke stigao je i očekivan dopis s određenom disciplinskom kaznom zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine navijača na kvalifikacijskim utakmicama Europa lige protiv Prestatyn Towna i Žiline.

Disciplinsko tijelo UEFA-e Rijeku je novčano kaznilo u iznosu od 40.000 eura zbog aktiviranja dimnih bombi i bengalki, vrijeđanja UEFA-e i HNS-a te utrčavanja u teren grupe navijača i fotoreportera.

U klubu nemalu kazna očekuju i za aktiviranje bengalki na utakmicama sa Stuttgartom te apeliraju na sve navijače da ih nastave podržavati u skladu s jasnim pravilima sportskog ponašanja na europskim nogometnim travnjacima. Iz HNK posebno naglašavaju da je iznos koji zbog navedenih izgreda moraju uplatiti u UEFA-inu blagajnu mogao biti puno produktivnije utrošen u rad škole nogometa ili je za taj iznos mogao iti značajno unaprijeđen program ili komfor gledatelja na stadionu.

‘S obzirom da silnim naporima u pripremi stadiona Kantrida nastojimo osigurati odobrenje UEFA-inih tijela za igranjem domaćih utakmica Europa lige kod kuće u Rijeci, ovakvi nam izgredi mogu samo umanjiti šanse i udaljiti nas od zajedničkog projekta stvaranja respektabilnog kluba, ne samo u hrvatskim, već i u europskim okvirima. Vjerujemo u svesrdnu podršku svih naših navijača u nadmašivanju visokih standarda u promicanju nenasilja i sportskog navijanja koje smo postavili prošle sezone, između ostalog i uspješnom i prepoznatom kampanjom „Zajedno smo Rijeka“.’, zaključuju iz HNK Rijeke.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Stjepan Lončar: Predivan je osjećaj dati prvi gol za Rijeku

spFebruary 11, 2019

Bišćan: Vidjelo se da smo bolja momčad

spFebruary 10, 2019

Pola sata Gorgona za povratak Rijeke pobjedama!

spFebruary 10, 2019

Hoće li Bišćan pobijediti probleme u svlačionici, a Rijeka slaviti u Zaprešiću?

spFebruary 9, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.