Home Sport UEFA kaznila NK Rijeku s 40.000 eura!

UEFA kaznila NK Rijeku s 40.000 eura!

3916
0

uefaeuropaU očekivanju dobrih vijesti i konačnog odobrenja UEFA-e za igranjem utakmica Europske lige na Kantridi, na klupsku adresu HNK Rijeke stigao je i očekivan dopis s određenom disciplinskom kaznom zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine navijača na kvalifikacijskim utakmicama Europa lige protiv Prestatyn Towna i Žiline.

Disciplinsko tijelo UEFA-e Rijeku je novčano kaznilo u iznosu od 40.000 eura zbog aktiviranja dimnih bombi i bengalki, vrijeđanja UEFA-e i HNS-a te utrčavanja u teren grupe navijača i fotoreportera.

U klubu nemalu kazna očekuju i za aktiviranje bengalki na utakmicama sa Stuttgartom te apeliraju na sve navijače da ih nastave podržavati u skladu s jasnim pravilima sportskog ponašanja na europskim nogometnim travnjacima. Iz HNK posebno naglašavaju da je iznos koji zbog navedenih izgreda moraju uplatiti u UEFA-inu blagajnu mogao biti puno produktivnije utrošen u rad škole nogometa ili je za taj iznos mogao iti značajno unaprijeđen program ili komfor gledatelja na stadionu.

‘S obzirom da silnim naporima u pripremi stadiona Kantrida nastojimo osigurati odobrenje UEFA-inih tijela za igranjem domaćih utakmica Europa lige kod kuće u Rijeci, ovakvi nam izgredi mogu samo umanjiti šanse i udaljiti nas od zajedničkog projekta stvaranja respektabilnog kluba, ne samo u hrvatskim, već i u europskim okvirima. Vjerujemo u svesrdnu podršku svih naših navijača u nadmašivanju visokih standarda u promicanju nenasilja i sportskog navijanja koje smo postavili prošle sezone, između ostalog i uspješnom i prepoznatom kampanjom „Zajedno smo Rijeka“.’, zaključuju iz HNK Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here