Home Mozaik Uhićen vjeroučitelj zbog 30 slučajeva seksualnog zlostavljanja u vrtiću u kojem je...

Uhićen vjeroučitelj zbog 30 slučajeva seksualnog zlostavljanja u vrtiću u kojem je radio

102
0

Krajem ožujka uhićen je 35-godišnji vjeroučitelj zbog seksualnog nasilja nad maloljetnicima in flagrante delicto, odnosno dok ga je činio. Otprilike mjesec dana nakon uhićenja, koje se dogodilo u dječjem vrtiću na sjevernoj periferiji Milana, tužiteljstvo je nastavilo s istragom te je stiglo najmanje tridesetak prijava o navodnom seksualnom zlostavljanju od strane vjeroučiteljia, ne samo u školi u kojoj je bio uhićen ali i u drugima, uvijek u Milanu.

Kako je Sandro De Riccardis rekonstruirao za list La Repubblica, istrage su počele prošlog mjeseca kada je djevojčica rekla drugoj teti u vrtiću za “igre” i “maženje” s vjeroučiteljem. Rekla je to kolegi koji je tada upao u učionicu za vrijeme vjeroučiteljeve lekcije, primijetivši njegovu brzu i sumnjičavu reakciju i naglo udaljavanje od djece. Nakon te epizode profesori su upozorili upravu škole, koja je svoju sumnju iznijela Općini i tužitelju.

Ubrzo je jedinica lokalne policije za zaštitu žena i maloljetnika, kojom koordiniraju tužiteljice Rosaria Stagnaro i Letizia Mannella, stavila školu pod nadzor mikro kamerama, potvrdivši sumnje o seksualnom nasilju. Na slikama koje je zabilježila policija vidjelo se kako vjeroučitelj pipa djecu od početka nastave, a tužitelj je odmah naredio uhićenje in flagrante delicto.

U početku su se pojavila četiri slučaja zlostavljanja, svi u vrtiću u kojem je odgojitelj predavao u vrijeme uhićenja, a zatim su u sljedećim tjednima uredu tužitelja stigle druge prijave, uključujući dječake i djevojčice iz drugih škola. Odgojitelj je, uvijek piše Repubblica, zaposlen na određeno vrijeme, a prethodno je predavao na pet drugih instituta. Općina je precizirala da je odabran među onima koje je Služba za nastavu katoličkog vjeronauka Milanske nadbiskupije ocijenila prikladnima.

Previous articleVIDEO 81-godišnjak sjeo u vozilo s autopilotom pa se izbezumio; snimku je pogledalo 30 milijuna ljudi
Next articleVIDEO: Potukli se na reliju i mlatili se na cesti. Jedva pobjegli pred jurećim autom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here