Home Vijesti Ukrajinska vojska: Neprijatelj zadržava postrojbe u Rusiji kako bi spriječio protunapad

Ukrajinska vojska: Neprijatelj zadržava postrojbe u Rusiji kako bi spriječio protunapad

161
0

Ukrajinska vojska tvrdi da Rusija zadržava neke od svojih snaga unutar Rusije kako bi spriječila ukrajinski protunapad koji je napredovao istočno od Harkiva. Glavni stožer oružanih snaga u svom najnovijem operativnom izvješću navodi da je “kako bi spriječio napredovanje postrojbi Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj koncentrirao do devetnaest bataljunskih taktičkih skupina u Belgorodskoj oblasti”, prenosi CNN.

Najintenzivnije aktivnosti zabilježene su u regiji Donjeck, gdje ruske snage pokušavaju napredovati prema gradu Limanu. U ostalim dijelovima regije “neprijatelj je pojačao vatrenu moć i pokušava probiti obranu naših postrojbi”.

Čak i tako, navodi se, ruske snage ostaju “usredotočene na pregrupiranje jedinica, nadopunjavanje zaliha streljiva i goriva te održavanje prethodno zauzetih položaja.” Glavni stožer očekuje da će Rusi nastaviti ofenzivu prema selu Suljhivka dok pokušavaju napredovati iz područja Izjuma, gdje Rusi dosad nisu značajnije napredovali.

Na bojišnici u Luhansku, pojačano rusko granatiranje izazvalo je više civilnih žrtava i otežavalo operacije spašavanja. “Uz potporu zrakoplova i topništva, neprijatelj je svoje napore usmjerio na pokušaj preuzimanja kontrole nad Rubižnjom i pripreme za nastavak ofenzivnih operacija u smjeru Lisičanska. Neprijatelj je pojačao vatrenu moć, pokušavajući probiti obranu naših postrojbi”, poručio je vojni guverner Luhanske oblasti Serhij Hajdaj. Dodaje se da su Rusi preuzeli kontrolu nad Popasnom.

Nakon vikenda dvobojnih tvrdnji o borbama oko otoka Snake u Crnom moru, Vojna uprava Odese tvrdi da se u ukrajinskim vodama nalaze “brodovi i podmornice Crnomorske flote s krstarećim projektilima na koji neprestano manevriraju i pregrupiraju se.”

Dodaju da su tijekom vikenda uništili dron, helikopter, dva patrolna čamca i brod koji je prevozio opremu PZO na Zmijski otok.

Previous articleJeste li znali da Rijeka ima jedno od najstarijih groblja kućnih ljubimaca u Europi?
Next articleVIDEO: Putinova režimska propaganda militarizira i vrtićku djecu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here