Home Vijesti Umjesto iz Rijeke, Ryanair će letjeti iz Osijeka

Umjesto iz Rijeke, Ryanair će letjeti iz Osijeka

1258
1

Od prije pola godine najavljenog sigurnog dolaska Ryanaira na riječki aerodrom ipak neće biti ništa. Definitivni dogovor Rijeke i Ryanaira najavio je u listopadu prošle godine direktor riječke turističke zajednice Petar Škarpa istaknuvši da se radi o realizaciji ideje gradonačelnika Obersnela. Što se točno dogodilo i zašto su se pregovaračke delegacije nekih drugih hrvatskih gradova pokazale puno spretnije od riječke, za sada se drži pod velom tajne.

Budući da se rok od 1. travnja približavao, a Rijeka se nije pojavljivala u Ryanairom redovima letenja, iz rijekadanas.com smo još 23. veljače zatražili odgovor od Maria Pašćenka, direktora riječkog aerodroma te Turističke zajednice Grada Rijeke. Iz Turističke zajednice odgovor nismo dobili, a direktor aerodroma nas je zamolio da sačekamo tjedan dana budući pregovaračka delegacija upravo putuje u Dublin.

Na ponovljeni upit tjedan dana kasnije, odgovora više nije bilo ni od Pašćenka pa nam ostaje da našim čitateljima ponovimo samo njegovo obrazloženje iz prve komunikacije.

Prema Pašćenku, problemi s Ryanairom su nastali uslijed kašnjenja u isporuci naručenih aviona, a zbog štrajka u Boeingu. Iz tog razloga ta kompanija im nije mogla izaći u susret za tražene destinacije, već nude destinacije koje oni ne prihvaćaju.

Da ova priča baš i ne drži vodu dokazuje primjer Osijeka čiji su se pregovarači vrlo brzo dogovorili s predstavnicima Ryanaira pa će ovaj grad od 6. svibnja dva puta puta dnevno biti povezan s Frankfurtom. Istovremeno, povećava se i broj Ryanairovih letova iz Zadra budući da će se uskoro uvesti dodatna linija koja će ovaj grad povezati i s Pisom.

Riječki aerodrom po svemu sudeći nakon svega ostaje slijepo crijevo. Prošle godine je zabilježio sumoran pad ionako malog prometa za gotovo trećinu, a taj trend će se po svemu sudeći nastaviti i ove godine. (sp)

1 COMMENT

  1. Kao turistički vodič volio bih znati zašto se ti letovi nisu ostvarili i nisam zadovoljan samo odgovorom da se nisu ostvarili.
    Avionski gosti koje koje sam preuzimao na aerodromu uglavnom su jako dobri gosti, po ponašanju, navikama, pošteni i zanima ih puno toga i ako vide da si o.k. i da si tu 24 sata za njih znaju ostaviti i poštenu manću. Račuinao sam na te goste a što se tiče aerodroma Krk, to saznajem od tih gostiju jer nisam baš puno bio van HRvatske, da im je smiješna traka za kufere jer da je kao samo jednaostrana a da to nisu dugo već vidjeli nigdje, ali im je to simpatično i ne zamjeraju to, pa se toga ne moramo stidjeti, ako sve drugo funkcionira dobro, kao što i funkcionira, vele. najgore je kad ih voziš onda prema Opatiji kroz gusti žuti dim rafinarije na Urinju a ljeti je tamo u Bakarskoj kotlini užas i cijeli zaljev je žut. Pa se pitaju di su došli i da li im to tebalo je tu doći od svih mjesta na svijetu. Poslje zahvaljujući dobrim i visokoprofesionalnim djelatnicima u hotel šarmu djeatanica ipak su zadovoljni i zbog kulturnioh i prirosdnih ljepota kojih je sve manje i HR uopće nije više mediteran kakav je nekad bio, ali se varamo ako mislimo da je HRVatska najljepša na svijetu i na tome gradimo sve, jer ima mnogo najljepših, jako mnogo. ETo biti će znači bez tih dobrih kvalitetnih gostiju, zaraditi ću puno manje, što će osjetiti konobarica u kafiću jer ću joj moći dati puno manju manću a rado je dajem, široke ruke, kad imam, pa si samo od plaće neće kupiti toliko puno fancy robu i prodavačica će manje zaraditi i ona neće dati četvrtom a ni četvrti petom, a ova prva konobarica ako ne kupi fancy robu biti će manje sexy, iako to ne ovisi o tome, ali, ali, i nije li to šteta, krajnja šteta o kojoj bi vlasti trebale brinuti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here