Home Vijesti Uremović se na Pasjaku rasplakao, pred sutkinjom se brani šutnjom

Uremović se na Pasjaku rasplakao, pred sutkinjom se brani šutnjom

1079
3

U ured istražne sutkinje riječkoga Županijskog suda u četvrtak je u pratnji pravosudnih djelatnika ušao Arnold Uremović (23), protiv kojega se vodi istraga pod sumnjom za ubojstvo Vitomira Jovičića (36), zvanog Simke, Vito i Cobra. U prisustvu svoga branitelja Arisa Šarunića Uremović se odlučio na obranu šutnjom pa je prvo ročište bilo okončano u nepunih deset minuta. Nakon uzimanja osumnjičenikovih podataka i predočenja zbog čega se protiv njega vodi istraga, Uremović je vraćen u zatvor. Istražne radnje bit će nastavljene sljedeći tjedan iskazima svjedoka koji su nazočili bezumnom činu 8. travnja, oko 21 sat, kada je Uremović kod »Konta« u Rječinu bacio Simkea.
Uremović je nakon »herojstva« nad bespomoćnim i jedva pedesetak kila teškim Simkeom nestao iz Rijeke. Pojavio se samoinicijativno, tek nakon što je protiv njega otvorena istraga zbog ubojstva te raspisana međunarodna i policijska tjeralica. Uremović je u srijedu između 17 i 18 sati u pratnji majke stigao na granični prijelaz Pasjak. Prije negoli ga je policija sprovela u riječki Zatvor u 20.55 sati Uremoviću je pružena i manja liječnička pomoć u riječkom KBC-u. Naime, osumnjičenik za Simkeovo ubojstvo požalio se na bolove u ruci.
Enigma Simkeove sudbine je riješena, no »junačenje« osumnjičenog pred ženskim društvom na mostu iznad Rječine, ismijavanje jadnog Simkea, kojeg je potom kao vreću krumpira bacio u hladnu vodu, teško da će pronaći suvislo objašnjenje. Doznajemo da je prilikom kontakata na graničnom prijelazu Pasjak izražavao žaljenje, ne sustežući suze. Međutim, za kajanje je prekasno…
Simke je deset dana plutao na površini vode, tek je 18. travnja njegovo tijelo pronađeno. Nakon obdukcije postaje posve razvidno da nema materijalnih dokaza da je Simkeova smrt produkt kaznenog djela. Liječnik na tijelu ne pronalazi nikakve ozljede. Tada na scenu stupa grupa s Facebooka koju predvodi mladi, 17-godišnji Simkeov susjed Nenad Kuljanin. Pojavljuju se prvi napisi da je Simke bačen u vodu, pojavljuju se prvi svjedoci… Policija prikuplja obavijesti da bi prošlog ponedjeljka bila donijeta odluka o podizanju kaznene prijave protiv Uremovića. Nakon toga sve se ubrzava… Ispituju se svjedoci koji nedvojbeno iskazuju da su vidjeli upravo Uremovića kako baca Simkea u Rječinu…
U narednim danima slijedi nastavak istrage i posve je izvjesno da će javnost ostati uskraćena za Uremovićevo viđenje tragičnog događaja sve do suđenja koje će biti javno. Naime, odrednice članka 231. ZKP-a su jasne – sve postupovne radnje su tajne, a odavanje tajne je kazneno djelo. Uremoviću prijeti zatvorska kazna od pet do 20 godina, pod uvjetom da mu se dokaže da je počinio ubojstvo. (novi list)

Previous articleBraća Sharbini: Dinamovci se više boje nas nego mi njih
Next articleBiciklom od Rijeke do Dubrovnika u jednom danu

3 COMMENTS

  1. a znaš i sam da će dobiti 2 godine zatvora: 5 kazne – 3 zbog lijepog ponašanja …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here