Home Vijesti ‘Uspješna i napredna Rijeka recept za uspješnu i naprednu Hrvatsku’

‘Uspješna i napredna Rijeka recept za uspješnu i naprednu Hrvatsku’

1253
0
30.06.2020., Rijeka - Konferencija za medije stranaka Demokrati, Hrvatski laburisti i Liste za Rijeku na temu Cuvajmo Rijeku. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U Rijeci je danas održana konferencija za novinare koalicije Demokrata, Hrvatskih laburista, Liste za Rijeku i nezavisnog kandidata Damira Kajina.
Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je kako se ključni problemi Rijeke ne mogu riješiti bez države jer ih je država u najvećoj mjeri uzrokovala. Gradu je oduzeto prirodno zaleđe i industrijska zona, a istovremeno je jedini grad na Jadranu koji ne upravlja svojom obalom nego to u cijelosti čini državna ustanova, ustvrdio je.

Članica predsjedništva Liste za Rijeku Laura Marchig ističe kako je Lista za Rijeku kroz rad u Gradskom vijeću prepoznata kao snaga multikulturne i otvorene Rijeke.
– Takvu politiku želimo zastupati i u Saboru gdje ćemo braniti i obraniti riječke interese. Uspješna i napredna Rijeka recept je za uspješnu i naprednu Hrvatsku.

Nezavisni Damir Kajin pozvao je Vladu, gradove, općine i županije da reprogramiraju obveze za komunalne izdatke ugostiteljima, trgovcima i drugim gospodarskim subjektima vezanim uz turizam i da im tako pomognu da opstanu.

Ako se to ne dogodi, dodao je, postoji mogućnost da dvije trećine njih bankrotira do kraja godine, a to bi znatno ugrozilo proračunske prihode jedinica lokalne samouprave.

Kajin je istaknuo da bi Rijeka trebala biti nulta točka svih prometnih pravaca u Hrvatskoj. Nije ju dovoljno povezati samo sa Zagrebom, nego i željezničkim tunelom kroz Učku s europskim željezničkim pravcima, dodao je.

Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac istaknuo je da u Rijeci danas više nema industrije.

Pozvao je birače da glasuju za liste njihove koalicije u 7. i 8. izbornoj jedinici, ocjenjujući kako je za loše stanje u zemlji odgovoran “nerad, nezainteresiranost i korupcija kriminalne organizacije kao što je HDZ, a ujedno i SDP kao nesposobna stranka koja je dva puta imala mandat na nacionalnoj razini”.

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je u četvrtak u Rijeci kako bi se sve lijeve opcije koje sudjeluju na izborima trebale udružiti da spriječe dolazak crne desnice u Hrvatsku, “na čelu sa Škorinim ustašama”.

Mrsić je na konferenciji za novinare koalicije Demokrata, Hrvatskih laburista, Liste za Rijeku i nezavisnog kandidata Damira Kajina rekao da je Rijeka “brana fašizmu koji se šulja kroz ove izbore”.

“Imamo Domovinski pokret koji negira holokaust i Jasenovac, koji bi želio da u Hrvatskoj nema nacionalnih manjina i vratiti nas natrag prema mračnim silama prošlosti, ali neće proći”, istaknuo je.

“U ovim krajevima je multikulturalnost dio života i ne smijemo dopustiti da i tu nestane”, rekao je Mrsić i upitao: “Zašto bismo u Zagrebu imali mračnu koaliciju HDZ-a i Škorinih ustaša?”

Previous articleImamo 81 novooboljelu osobu, dvije su osobe umrle
Next articleNa Molo longu predstavljena zvučna instalacija Ebriphon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here