Home Mozaik VIDEO Indijac je 90-godišnjoj starici pokušao ukrasti nakit, prolaznici su ga fizički...

VIDEO Indijac je 90-godišnjoj starici pokušao ukrasti nakit, prolaznici su ga fizički napali i krenuo je pravi linč

561
0

Linč je trajao više od dvije minute, i bio je posebno brutalan i nasilan, postepeno se sve više ljudi uključilo u fizičkom obračunu

Prolaznici su očito mislili prakticirati “Uradi sam” pravosuđe protiv 36-godišnjeg indijskog državljanina, krivog za pokušaj krađe lanca od 90-godišnje žene. Poprište žestokog pohoda bilo je rimsko predgrađe Quarticciolo (Italija): čovjeka su usred dana divljački pretukli zbog pokušaja krađe.

Scena dramatičnog nasilja završila je, kako to često biva, na društvenim mrežama i postala viralna u samo nekoliko sati. Video koji je objavila stanovnica tog kraja koja je sa svog prozora snimila sve faze vrlo nasilnog premlaćivanja koje se dogodilo u ulici Via Ugento u teškom dijelu glavnog grada kojeg posjećuju narkomani koji se opskrbljuju od gurača u područje.

A možda je kupnja narkotika temelj onoga što se dogodilo. Vjerojatno je 36-godišnjak, kojeg su karabinjeri kasnije uhitili zbog pljačke, tamo otišao potražiti drogu i, budući da nije imao novca da kupi dozu kreka, pokušao starijoj ženi oteti zlatnu ogrlicu vukući je na tlo nekoliko metara.

Pokušaj pljačke koji se dogodio pred očima grupe mlađih ljudi, njih najmanje sedam, koji su se sukobili s muškarcem i napali ga nekoliko puta. Udarci nogama, rukama, udarci kacigom po glavi: impresivna sekvenca koja je čovjeka ostavila zapanjenom. Čopor je, unatoč vrištanju nekih žena, nastavio s fizičkim pohodom koji je trajao pune dvije minute, trzajući se i nastavljajući nemilosrdno udarati indijskog građanina koji je bio predmet udaraca nogama i rukama čak i kad je bio na tlu. Tek je intervencija ostalih prolaznika spriječila da linč dobije tragičan epilog.

Zbog toga su na licu mjesta intervenirale vojne snage, koje su dojavili neki mještani, koji su uhitili pljačkaša i odveli ga s tog područja. Kad je policija stigla, čoporu više nije bilo traga. Istražitelji će, međutim, doći u posjed videa koji se pojavio na internetu kako bi pokušali identificirati počinitelje napada.

U videu koji traje preko dvije minute čuje se i glas žene, autorice videa, koja komentira ono što se događalo. Najprije je bila zabrinuta za kćerin auto o koji se “žrtva” nekoliko puta bacila. Uznemirujuće riječi, bez osude napadača, uz lakonski komentar: “pogledajte gdje živimo”.

Indijski državljanin koji je zadobio frakturu nosne pregrade priveden je na sud. Sudac za izravna saslušanja odredio je zabranu boravka u Rimu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here