Home Vijesti VIDEO: Jovanović i Matušić se zamalo potukli iza Otvorenog!

VIDEO: Jovanović i Matušić se zamalo potukli iza Otvorenog!

1490
6

Rasprava između HDZ-ovca Frane Matušića i SDP-ovca Željka Jovanovića u sinoćnoj emisiji Otvoreno došla je na rub incidenta pa je zaraćene strane morala umirivati voditeljica emisije Dijana Čuljak Šelebaj. Matušića je razljutila Jovanovićeva mantra o tome kako je HDZ kriminalna organizacija, te je odmah pokušao vratiti istom mjerom – Ja mogu govoriti istim jezikom kao vi. Ja mogu reći da ste vi zločinačka organizacija, sljednici ste zločinačke SKH, rekao je Matušić.

– Gdje ste bili ’91? – upitao ga je Jovanović – Vi ste dezerter. Neće meni dezerter govoriti kako se borilo za Hrvatsku. Gdje ste bili za vrijeme rata u Dubrovniku? Svirali ste orgulje po Njemačkoj! Sram vas bilo! – vikao je Jovanović na Matušića.

U emisiji su sudjelovali i novinari Anita Malenica i Gordan Malić, a osim o HDZ-ovskim korupcijskim aferama koje ovih dana potresaju državu, govorilo se i o SDP-ovim aferama u Rijeci.
– Afera Tržnice su megaafera, stvorili ste u Rijeci jednu oligarhiju, a Vrhovniku i Franoliću omogućili da dođu do 50 milijuna eura koje su onda uložili u razne nekretnine i hotele, spočitnuo je Malić Jovanoviću uz konstataciju da reakcije SDP-a na afere u vlastitom dvorištu ne bude povjerenje da će se s njima odlučno obračunati nakon dolaska na vlast.

Činilo se da se pri kraju emisije sukob stišao ali je iza emisije Matušić napao Jovanovića obrativši mu se riječima – Zašto si rekao da sam dezerter? Pa ti nisi normalan! – nakon čega mu se SDP-ovac unio u lice pa su ih morali razdvajati Čuljak Šelebaj i ostali gosti emisije. Cijelu emisiju možete pogledati na linku

6 COMMENTS

  1. Želite poslovati u inozemstvu? Danska je najbolja zemlja za to. Prema Forbesovoj listi zemalja svijeta u kojima je najbolje poslovati, najmanja skandinavska država treću godinu za redom osvojila je i više nego laskavu titulu, prenosi britanski Guardian.

    Amerika je sa drugog mjesta pala na deveto, prvenstveno zbog velikih problema u gospodarstvu s kojima se susreće najjača zemlja svijeta. Britanija je na desetom mjestu, a na njenom nekadašnjem šestom mjestu, zamijenila ju je »zelena« Irska. Britanski poslovni krugovi nakon godina ekspanzije suočavaju se ne samo sa krizom financijskog sektora koji je snažno pogođen od 2008. i čije se posljedice još uvijek osjećaju. Banke i osiguravajuća društva koja zauzimaju najveći udio u britanskom BDP-u, »potjerali« su Otok na deseto mjesto.

    Forbes je sastavljajući listu najpoželjnijeg poslovnog okružja u obzir uzimao visinu poreza, zaštitu investitora i financijsku slobodu. Meka istoka, Hong Kong uvršten je, prema tim kriterijima na visoko treće mjesto.

    Na listu se uspeo i daleki Novi Zeland, prvenstveno zahvaljujući reformama za slobodno tržište. Danska, zemlja koja broji 5 i pol milijuna ljudi, u svim kategorijama pomela je mnogo jaču konkurenciju.

    Danci su se pokazali izvrsni u borbi protiv korupcije, visini najma poslovnih prostora, tehnologiji i inovacijama te najvažnije, u osobnim slobodama. Zemlja čiji godišnji BDP raste bez obzira na krizu sigurno je mjesto za strane investitore. Od 128 zemalja koje su »pročešljali« Forbesovi stručnjaci, na listi su se našle i Kanada, Singapur, Švedska i Norveška. Od Hrvatske ni traga ni glasa…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here