Home Vijesti SDP i HDZ odbacili prijedlog roditelja

SDP i HDZ odbacili prijedlog roditelja

955
3

Na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Viškova koalicija vijećnika SDP-a i HDZ-a je većinom glasova, uz dva suzdržana glasa i tri glasa protiv, usvojila odluku o izmjenama cijene vrtića, a koja se u bitnome ne razlikuje od odluke zbog koje roditelji Viškova protestiraju već mjesec dana.

Nova odluka uključuje samo blago povišene cenzuse pa su uz postojeći do 1.900 kuna po članu obitelji, uvedeni cenzusi do 2.700 kuna gdje Općina sudjeluje u cijeni vrtića s 1.150 kuna te do 4.000 kuna pri čemu Viškovo za boravak djeteta izdvaja 700 kuna. Prema novoj odluci u Viškovu postoji i dalje 22 djece čiji će roditelji plaćati punu ekonomsku cijenu vrtića jer su im primanja veća od 4.000 kuna po članu obitelji.

Sjednici su prisustvovali nezadovoljni roditelji okupljeni u akciji ‘Hoću ići u vrtić’ što je doprinijelo usijanoj atmosferi. (rd)

3 COMMENTS

  1. nije sve bas pogresno, ako imam cetveroclanu obitelj a primanja su nam 16 tisuca kuna, a do nas obitelj ista cija su primanja mozda 5 tisuca kuna, pa u redu je da ja ipak nesto vise platim. ionako ako ne platim onda ce svima povecat porez…

  2. Ja se selin na Viškovo !!!
    To će postat elitni kvart kade će živet samo buđovani, zato Općina i dela “buđovanski” vrtić od 30 Mil. kunelić kega će ionako moć plaćat samo buđovani.
    Ni mi jasno ki je zibral najdublji dolac na Viškove da va njega stavi vrtić ??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here