Home Vijesti VIDEO: Kulturnjaci o riječkoj kandidaturi za EPK 2020, Obersnel i dalje ljut...

VIDEO: Kulturnjaci o riječkoj kandidaturi za EPK 2020, Obersnel i dalje ljut na Ranka Stojanca!

2806
3

reg_stojanac1.jpg.688x388_q85_crop_upscaleCentralni Dnevnik HTV-a pozabavio se riječkom kandidaturom za EU prijestolnicu kulture.

Savjetnica za međunarodnu kulturu Irena Kregar Šegota kaže kako se kandidaturom ne želi samo reći da je Rijeka grad različitosti nego se to želi propitivati. Ravnatelj Muzeja moderne i suvremene galerije Slaven Tolj ističe postindustrijsku depresiju u koju je Rijeka upala tražeći novi put. Književnica Kristina Posilović kao glavni nedostatak ističe kadrovsku potkapacitiranost umjetnika koji se u Rijeci ne mogu profesionalizirati pa odlaze u druge kadrove. Pročelnik za kulturu Ivan Šarar se s time ne slaže i tvrdi da Rijeka s kadrovima ne stoji loše u odnosu na konkurenciju.

Za novi skandal pobrinuo se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je odbio odgovorati na pitanja još jednom pretpostavivši svoj ego gradskim interesima. Razlog bojkota je u uredniku priloga Ranku Stojancu koji je nakon ‘afere lignje’, i prostačke Obersnelove reakcije, trn u oku riječkog gradonačelnika.

Previous articleFilm „Delta – obilje umjetnosti“ nagrađen na 72. venecijanskoj Mostri!
Next articleFOTO: Kolone kod Towera izludile vozače

3 COMMENTS

  1. Ma kakva prijestolnica kulture. Ni ulice se ne mogu očistit kako treba. Ne asfalitirat, već samo pomest.

  2. pa dobro, ima i pravo, kad je taj ranko stojanac čudan tip, koji ne zna kontrolirati svoje humoristične ispade…

  3. Osobno sam protiv kandidature Rijeke, jer mnogo toga treba riješiti upravo u kulturi. Nitko nije pitao književnike, glumce, slikare, kipare, udruge u kulturi što misle o tome, nego odlučuje Vojko Obersnel i njegova “garnitura”, a to je esdepejski čušpajz! Gradonačelnik je ovime samo pokazao koliko drži do osobne “kulture”! Slažem se s gospođicom Posilović, rekla je ukratko sve ono što je bit problema. Tako bismo i mi stanari naše zgrade mogli zgradu nazvati “kulturnom ustanovom” i ki nan ča more!?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here