Home Vijesti VIDEO: Regionalisti i Muzur zadovoljni rastom biračke podrške

VIDEO: Regionalisti i Muzur zadovoljni rastom biračke podrške

2618
0
foto: stanislav linić
foto: stanislav linić
foto: stanislav linić

Čelnici PGS-a i Liste za Rijeku istaknuli su danas zadovoljstvo predizbornim anketama koje koaliciji Partnerstva hrvatskog centra jamče europarlamentarca. Dopredsjednica PGS-a Ines Strenja-Linić ističe veliku mogućnost da to bude upravo zajednički kandidat te dvije stranke Amir Muzur budući da je najviše plasirani kandidat iz našega kraja od svih lista koje imaju šanse za prolaskom, a očekuje i efekt od preferencijalnih glasova.
– U izbore izlazimo s puno optimizma ohrabreni predizbornim anketama koje nam jamče europarlamentarca, a moguće je da to bude upravo Muzur kao iznimno kvalitetan kandidat koji će na pravi način znati predstavljati naš kraj.
Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić istaknuo je koaliciju NF-HSLS-PGS-RI kao jedini stvarni odmak od bipolarne političke strukture zemlje u kojoj se 24 godine na ideološkoj klackalici izmjenjuju koalicije okupljene oko SDP-a i HDZ-a.
– I jedni i drugi su pokazali da nemaju stvarnih rješenja za Hrvatsku. I jedna i druga stranka opstaju ideološki hraneći onu drugu da bi danas prema svim istraživanjima došli do podrške samo onih birača čija je izborna motivacija isključivo ideološka, tvrdi Švorinić koji je upozorio da među opcijama koje se nalaze među šest političkih stranaka ili grupacija koje izgledno prelaze izborni prag na hrvatskim europarlamentarnim izborima ima i onih koje jesu osvježenje na političkoj sceni ali se u osnovi ipak radi o frakcijama SDP-a ili HDZ koje će na kraju završiti kao dio lijevog ili desnog bloka.
– Jedina politička opcija koja svoj politički razvoj vidi u autonomnom smjeru kao alternativa lijevoj i desnoj politici je upravo naša, a građanima ćemo po nuditi upravo suprotno od onoga što nudi politička konkurencija – jeftiniju državu i korištenje proračuna u funkciji razvoja umjesto potrošnje, zaključio je predsjednik Liste za Rijeku.
Kandidat za europarlamentarca obje stranke Amir Muzur ističe kako europarlamentarac može napraviti jako puno ‘samo mi u Hrvatskoj to još taj film nismo gledali’.
– Jedna lijepa stvar se već dogodila – PGS i Lista za Rijeku su sjeli za stol i dogovorili dugoročniju suradnju pa sam ja već sada miran iako su izbori tek pred nama. Moguće je da se dogode još dvije lijepe stvari: vrlo je izgledno da će Nikica Gabrić ući u EU parlament čime će naša zemlja dobiti vrlo kvalitetnog zastupnika, a postoji lijepa šansa da preferencijalni glasovi donesu europarlamentarca direktno našem kraju koji bi na taj način dobili proaktivnog zastupnika. A proaktivan zastupnik sasvim sigurno vrijedi više nego pasivan ured na koji trošite novce, i to je velika šansa za našu regiju zaključuje Muzur.
Novinarima se obratio i predstavnik Nacionalnog foruma Veselko Akmadža koji je citirao finskog premijera koji je rekao da oni koji ne nisu u stanju žrtvovati budući mandat zbog reformi nisu ništa sposobni napraviti. ‘Mi smo to spremni’, istaknuo je Akmadža
Tiskovnu konferenciju je zaključila dopredsjednica PGS-a Rijeka Tea mičić Badurina koja je prenijela posljednje pokazatelje prema kojima važnost EU izbora posebno prepoznaju mladi te će ih na razini EU glasati čak 65 posto.

Previous articleJovanović: Nisam pogodovao riječkom Sveučilištu!
Next articleUz prijetnju nožem iznio kasu iz dućana u Marčeljevoj Dragi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here