Home Vijesti Više šoldi za penziće

Više šoldi za penziće

549
0

Od 23. veljače do 20. ožujka zaprimat će se zahtjevi za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za umirovljenike, koju će ove godine moći primiti veći broj građana, budući da je Grad Rijeka cenzus za ostvarivanje pomoći povećao na 1.400 kuna. Pored mjesečne novčane pomoći, Grad podupire niz programa s ciljem kvalitetnijeg života osoba starije životne dobi.

Akciju dodjeljivanja novčane pomoći predstavile su pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat te suradnica za socijalnu skrb Vesna Purković.

Prosječna mirovina u 2008. godini povećala se za 9%, a kako to povećanje ne bi dovelo do gubitka ili smanjenja prava na mjesečnu novčanu pomoć umirovljenicima koji su je do sada ostvarivali putem Socijalnog programa Grada Rijeke, Poglavarstvo Grada Rijeke povećalo je cenzus prihoda za ostvarivanje ove pomoći sa 1.200 na 1.400 kuna mjesečno. To znači da svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Rijeke, pod uvjetom da im mirovina (uključujući zaštitni dodatak za tekući mjesec) ne prelazi iznos od 1.400 kuna mjesečno, mogu ostvariti pravo na mjesečnu novčanu pomoć.

“Prošle godine novčanu pomoć Grada Rijeke primilo je oko 850 korisnika, a ove godine, budući da je povećan cenzus, očekujemo nekoliko stotina više korisnika,” kazala je Perhat, dodavši kako je u 2009. godini u proračunu ukupno je ovu pomoć umirovljenicima osigurano 2,2 milijuna kuna. Na ovaj način svakom umirovljeniku zajamčena je minimalna mjesečna mirovina u iznosu od 1.200 kuna.

Zahtjevi se predaju u šalter sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5 (radno vrijeme šaltera je od 8.30 do 16.00 sati). Prilikom predaje zahtjeva dosadašnji korisnici pomoći moraju donijeti potvrdu o visini mirovine (veljača ili ožujak 2009.) te osobnu iskaznicu na uvid. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here