Home Sport VK Jadran skupio preko polovicu iznosa za novi kombi, podršku pružio i...

VK Jadran skupio preko polovicu iznosa za novi kombi, podršku pružio i riječki pročelnik za sport

1199
0

Veslački klub Jadran danas je posjetio pročelnik za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković u društvu s gradskim vijećnikom Danko Švorinićem. Tema radnog sastanka bili su uvjeti rada kluba i pokrenuta crowdfunding kampanja za nabavku novog klupskog kombija.

Kako je istaknuo predsjednik kluba Ivo Zrilić, klub unatoč krizi dobro funkcionira i uspijeva odrediti treninge. Posebno se zahvalio medijima koji jako dobro prate aktivnosti kao i crowdfunding kampanju koja je pokrenuta sredinom kolovoza.
– Grad Rijeka nas uvijek prati, suradnja je jako dobra i ne sumnjam da će se tako nastaviti, zaključio je.

13 godina stari kombi je već dao svoje, a iznajmljeni je nedavno izgorio

Glavni trener veslača Jadrana Dražen Škoda ističe da će klub na državnom prvenstvu nastupiti s rekordnim brojem članova, njih 45 i pokrivenim svim kategorijama osim ženskih seniorki. Iz VK Jadrana dolazi i reprezentativni dvojac bez kormilara koji će nastupiti na EP u Beogradu ako ne bude otkazano zbog koronavirusa.

Jasna Baraba, pokretačica crowdfunding kampanje istaknula je kako kampanja za nabavku novog i prijeko potrebnog kombija za odlaske na natjecanja traje od 14.8. te je do danas prebačen iznos od 50% od potrebnih 220.000 kuna.
– Podrška je izvanredna, od bivših veslača, sugrađana, članova obitelji veslača, izjavila je istaknuvši značaj sporta i to ne samo zbog postugnutog rezultata nego i u izgradnji osoba koje se sportom bave.

Pročelnik za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković klub je posjetio s namjerom da se upozna s uvjetima rada kluba.
– Ova hvalevrijedna inicijativa je aktivirala cijeli grad, na nama u Gradu Rijeci je da se uključimo i pomognemo, zaključio je.

Za nabavku novog kombija do danas je skupljeno preko 112.000 kuna. Svi zainteresriani za podršku rijekim veslačima mogu se uključiti na linku. Svaka pomoć je dobrodošla!

Previous articleRiječanka dobila koronu od roditelja koji ne napuštaju kuću!
Next articleVozač smrtno stradao kod Vrata Jadrana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here