Home Vijesti Riječanka dobila koronu od roditelja koji ne napuštaju kuću!

Riječanka dobila koronu od roditelja koji ne napuštaju kuću!

30104
1
Ilustracija

Imam koronu, objavila je facebooku Riječanka čiji status prenosimo u cijelosti:

Ne zato što sam neodgovorno partijala cijelo ljeto po dalmatinskim klubovima. Dobila sam je od roditelja koji ne napuštaju kuću, jer su kronični bolesnici. Od roditelja koji vjeruju zdravstvenim djelatnicima.
6 mjeseci u kući me nitko nije vidio bez maske, metrom smo izmjerili mjesto gdje mogu stat ( 3,17 metra udaljnosti od svih za svaki slučaj) i nedišući eksat kavu (da bi dobili kakav takav osjećaj obiteljskog društvenog života), jer se krećem među ljudima. Da nedaj bože ne zarazim nekog. 6 mjeseci nisam dotaknula, zagrlila ni poljubila mamu, baku, tatu. U kuću ulazim kao u laboratorij. Jer krećem se među ljudima. Rizična sam. I onda se pojavi medicisnki djelatnik u toj istoj našoj kući. Medicinski djelatnik koji očito misli da je korona zavjera i koji očito misli da je nošenje maske ograničavanje slobode. Medicinski djelatnik koji bi trebao biti stup društva u borbi protiv virusa, koji bi trebao biti primjer i uzor svima svojim ponašanjem.
Od 16. srpnja 2020. na snazi je uputa HZJZ-a o obveznom nošenju maski za zaposlenike zdravsvenih ustanova. Svih! Dotična medicisnka djelatnica, očito nije zarezala obvezu kao nešto što se odnosi na nju. Dok odgovorni zdravstveni djelatnici, ne da nose zaštitnu opremu, već izbjegavaju javni priojevoz, druženja i nepotrebene kontakte, gospođa bezbrižno pleše salsu i uvjerava s pozicije medicisnkg djelatnika svoje pacijente da je sve ok i da su maske bezveze. A kronični bolesnici, ko kronični bolesnici i nije da imaju puno utjehe nego da vjeruju osobi iz zdravstvenog sustava. Valjda oni bolje znaju, ne?
I tako je gospođa da bi sačuvala svoju slobodu zarazila šest osoba, od toga dvije poslala na bolničko liječenje, a u izolaciju stavila cca 20 ljudi i otežala rad nekoliko poslova. Je li njezina sloboda da ne nosi masku zaista toliko vrijedna?
Sve ovo ne pišem zato da bi me sad netko sažaljevao, jer su mi roditelji u bolnici i jer ja jadna imam koronu. Nego da jasno i glasno na svom primjeru svim onima koji su još uvijek dvojbeni oko toga maska ili ne maska dokažem kako samo jedna maska i pridržavanje uputa može sačuvati tridesetak ljudi. A zamislite da je nosimo svi kad treba i da se svi pridržavamo uputa?
(I nemojte sad započet s onim forama na maskama piše da ne štite. Piše i na kondomu da ne štiti 100% pa spavaš li s prvim dejtom s Tindera bez njega?)
Pa vi prosvjedujte za slobodu i ljubite zemlju po kojoj hodate.

Previous articleBradarić: Anti-corona ludilo postalo je nova religija!
Next articleVK Jadran skupio preko polovicu iznosa za novi kombi, podršku pružio i riječki pročelnik za sport

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here