Home Mozaik World Traveler’s Bar: Kako iz Rijeke do Mongolije s Yugićem uz putopis...

World Traveler’s Bar: Kako iz Rijeke do Mongolije s Yugićem uz putopis Filipa Jakovca i družine!

1410
0

World Traveler’s Bar online će nam danas s početkom u 19:00 donijeti putničku avanturu trojice momaka iz Rijeke, jednom starom Yugu i njihovom putovanju do Mongolije (i nazad).

Gost će biti Filip Jakovac, po obrazovanju pravnik, po vokaciji turistički voditelj, a po uvjerenju avanturist, i njegovi suputnici Marino i Aleksandar, svi okupljenih oko Alan Ford Adventure Teama na ljeto 2016. sjedaju u YUGO Koral 55 iz ’89. i kreću iz Rijeke na put dug 18 000 km – do Mongolije (i nazad).

Dva su mjeseca oni putovali “starom krntijom” kupljenom za 320€, kroz Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Ukrajinu, Rusiju, Mongoliju, Bjelorusiju, Transnistriju, Moldaviju i Rumunjsku, i to gotovo isključivo mimo autocesta kojih na većini rute uopće nije ni bilo.

Filip će vam ispričati o lutanju po prostranstvima Mongolije, nomadskom načinu života i granici koja više podjeća na „Kafić uzdravlje“ nego na granicu. Pričat će vam o spavanju u Yugu, kod lokalaca i couchsurfingu, te susretima s avanturistima poput njih samih.

O svim predrasudama o Rusiji koje su na ovom putovanju porušene, o ljepotama Ukrajine i još ljepšim Ukrajinkama…O tome sa koliko možete podmititi policajce u Transnistriji, o zakonima (ako ih ima uopće), o cestama i nedostatku istih. O hrani, susretljivim i manje susretljivim ljudima, o načinu života koji je nama potpuno nezamisliv. I naravno o Yugu, Artiju, koji ih je vjerno služio na ovoj ludoj avanturi.

I naravno, doznati ćete sve o svetom trojstvu ovakvog putovanja koje im je omogućilo izbjegavanje svih nevolja i dolazak do cilja – biti nevjerojatno ljubazan, nevjerojatno pozitivan i nevjerojatno glup.

Danas (29.04.), točno u 19:00, live na FB stranici World Traveler’s Bar, Filip Jakovac donosi svoju uzbudljivu avanturu Jugićem do Mongolije.

Previous articleOsmi dan bez novozaraženih u PGŽ
Next articleANKETA: Velika većina Riječana protiv cijepljenja protiv koronavirusa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here