Home Biznis Zavirite u čarobni svijet kristala!

Zavirite u čarobni svijet kristala!

1150
0

U moderno doba, kristali su sve popularniji te u alternativnom svijetu dobivaju značaj podjednak horoskopu. S druge strane, oni su od davnina očaravali čovjeka zbog svoje pravilne strukture, prekrasnih boja i jedinstvenog izgleda. Kroz razna su povijesna razdoblja bili znak bogatstva te ih je bilo izrazito teško pronaći. Danas, zahvaljujući Lotos Nakitu, svatko može doći do kristala raznih vrsta.

Kristali i minerali – koja je razlika?

U ponudi Lotos trgovine možete pronaći različite vrste kristala i minerala, bilo u svojim prirodnim oblicima ili uklopljene u nakit. Mnogi ove izraze koriste kao sinonime, no postoji razlika: minerali su prirodne, anorganske krute tvari i često predstavljaju gradivni materijal (sve stijene građene su od minerala itd.), dok kristali mogu biti prirodnog i umjetnog porijekla te obuhvaćaju anorgansku, ali i organsku tvar.

Zato su neki kristali ujedno i minerali, dok neki nisu (i obrnuto). Ako mineral karakterizira pravilna periodička građa, možemo ga smatrati kristalom. Glavna odlika kristala je pravilna struktura i točno određen periodički raspored atoma, iona i molekula u prostoru. Također, u kristalnim strukturama prepoznajemo nekoliko elemenata simetrije. Upravo zbog tih strogih mjera, kristali gledani običnim okom imaju zanimljivu strukturu, a često i oštre plohe.

Mnoge tvari u prirodi zauzimaju oblik kristala, no ta je građa najčešće vidljiva na molekulskoj razini. Upravo zato je čovjek očaran kristalima – rijetko kad sreće tako pravilnu strukturu koja ostaje postojana. Na primjer, pahuljice snijega imaju kristalnu građu, no njih ne možete sačuvati ili nositi sa sobom. Postojani kristali koje je moguće obrađivati i koristiti u dekorativne svrhe očarali su ljude te i dan danas nose jednaku popularnost kao u drevnom Egiptu.

Koje su sve uloge i oblici kristala?

Lotos Nakit u svojoj ponudi ima ogroman broj kristala i minerala. U pravilu, svaka vrsta kristala ovdje se može naći u nekoliko oblika (oblici s oštrim rubovima, oblutci, kugle, amorfne mase, piramide…), a mnogi se nalaze i uklopljeni u nakit (ogrlice, narukvice, prstenje…).

Jedan od najpopularnijih je gorski kristal koji nosi naziv „kamen svih kamena“. U ezoteriji, on ima širok raspon uloga – od odbijanja negativne energije i transformacije u pozitivnu, do povezivanja s transcendentalnim. Vjeruje se i u njegovo ljekovito djelovanje na različite organske sustave u čovjeku.

U ponudi Lotos trgovine pronaći ćete mnogobrojan nakit od gorskog kristala, ali i gorske kristale različite veličine. Nudi se čak i druza gorskog kristala s nekoliko pravilnih kristala, kristalne kugle i kristalne piramide. Od praktičnih oblika, može se pronaći i visak za određivanje podzemnih voda, kao i drvo sreće koje privlači zdravlje i blagostanje te poboljšava međuljudske odnose.

Sve navedene energetske dekoracije kao i kristalni nakit zadržavaju osobine prirodnih kristala te po ezoteriji svaki od njih ima posebno značenje. Bilo da vas kristali zanimaju na taj način ili vas jednostavno privlači njihova ljepota, u ponudi Lotos trgovine pronaći ćete nešto za sebe, svoj dom i idealne poklone za obitelj i prijatelje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here