Home Mozaik Žena tužila ljubavnika za novac koji joj je dao nevjerni muž, sud...

Žena tužila ljubavnika za novac koji joj je dao nevjerni muž, sud donio šokantnu presudu, u pitanju su milijuni!

164
0

Kineski sud naredio je ljubavnici oženjenog muškarca da supruzi nadoknadi štetu i isplati joj 3,79 milijuna juana, odnosno više od pola milijuna eura, prenosi South China Morning Post.

Prema dokumentima koje je objavio Narodni sud Zhuangze u Liaoningu, žena s prezimenom Li tužila je suparnicu identificiranu pseudonimom “Xiaoxia”, a slučaj je privukao veliku pozornost u Kini jer je rijetkost da žena zahtijeva povrat “ulaganja” u izvanbračnog partnera.


Drugim riječima, Lee je praktički potraživao sav novac koji je nevjerni muškarac proslijeđivao svojoj ljubavnici od 2008. godine, otkako je počeo voditi paralelni život.

Li i njezin suprug vjenčali su se 1991. godine, no Li je shvatila da nešto nije u redu prije dvije godine kada je otkrila da novac ne ide isključivo u njihovo kućanstvo, objavio je “Xiaoxiang Morning Herald”.

Tada je priznao vezu s drugom ženom te otkrio da imaju desetogodišnjeg sina. Osim što joj je slao gotovinu, ljubavnici je kupio dva stana i auto.


Budući da je sud u presudi zaključio da nijedna strana u braku ne može trošiti zajedničku imovinu bez suglasnosti partnera, ljubavniku je naloženo da vrati navedeni iznos.

Inače, “Xiaoxia” je pred sudom izjavila da je i ona bila žrtva te da ju je prevrtljivi muškarac lagao kada joj je rekao da je razveden. Istaknula je kako ga je ona nagovarala da je oženi i službeno registriraju njihovu zajednicu, ali i dodala da on s tim pitanjem odugovlači koristeći razne izgovore.

Kako god pogledali, utvrđeno je da je preljubnik povrijedio prava svoje supruge te da je njegov odnos s ljubavnicom bio “protivan običajima”, što znači da nije bio zaštićen zakonom.

“Xiaoxia” sada ima opciju pokrenuti poseban slučaj i tužiti čovjeka za alimentaciju.

Previous articleKrovinović: Osijek i Rijeka su nam upozorenje. Lani smo mislili da se svijet srušio
Next articleIzmeđu Umaga i Novigrada autom naletjela na dijete

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here