Home Vijesti 3.maj na koljenima

3.maj na koljenima

2

U 3. maju u posljednje dvije godine nije ugovoren niti jedan novi brod. Na planu restrukturiranja nije učinjeno ništa, a nakon dva neslavno okončana kruga privatizacije, došao je treći u kojem utopljenik Uljanik spašava utopljenika 3. maj.

Veliko je pitanje kako će se to okončati, rekao je novinarima predsjednik riječkoga ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada, Vedran Sabljak. Dodao je da će uskoro tristotinjak trećemajaca na čekanje, a za šest mjeseci u Brodogradilištu će zaposlenost pasti na minimum. Odgovornost za praznu knjigu narudžbi snosi uprava, ali glavni krivac je Vlada, koja ne čini ništa da brodogradnja opstane, rekao je Sabljak.(radio rijeka)

2 COMMENTS

  1. Baš me zanima zašto sindikati u 3, Maju nisu demonstracijama zatražili da se promjene uprave koje nisu bile sposobne napraviti ono za što su zadužene . Valjda je svakom pametnom bilo jasno da ako i jednu godinu nema narudžbi , brodogradilište ne može opstati . Pogotovo u onakvom stanju kao što je bio 3, Maj. Najveća greška je što sami radnici ne žele ” talasanje ” a onda se čude što im se desilo . Kad se je uništavalo brodogradilište tako što su otpuštani njihove kolege radnici , njihovi drugovi su šutjeli . A šute i danas , tek tu i tamo malo zakukaju . I zanimljivo kako se daje pressica par dana nakon raskola u RV i izborom novog člana od strane sindikata . Stvar tajminga ili slučaja , hm ?

  2. Ako je mogao opstati Uljanik, onda je mogao i 3.Maj. Glavni su krivci UPRAVE, a ne Vlada, ili sindikalisti kako to vele neupućeni riječki laburisti. Krivica je svih Vlada što 3,Maj nije otišao u stečaj, jer je očito da NEMA ljudi koji bi okrenuli ploču u 3,Maju. To da će Uljanikovci kupiiti 3,Maj su priče za malu djecu, jer su i Uljanik “kupili” bez novaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here