Home Mozaik 6. Hal’s All Star Guitar Festival

6. Hal’s All Star Guitar Festival

1317
0

Šesti po redu Hal’s All Star Guitar Festivalu održati će se u petak, 29.listopada 2010 s početkom u 19:30 sati u HKD na Sušaku (Rijeka). Nastupaju Balen Lopez, Eddie Martin, Muriel Anderson i Keith Thompson Band. Ulaznica je 80 kuna.

Balen Lopez de Munain
(classical guitar)
___________________________________________________________________
Baskijski gitarist Balen Lopez de Munain rođen je u Bilbau, Španjolska. Nakon stjecanja titule profesora gitare na Konzervatoriju Juan Crisostomo de Arriaga usavršavao se je sa mentorima Bienvenidom Rodriguezom i Joseom Luisom Rodrigom. Slijedi intenzivna koncertna aktivnost uključujući solističke koncerte i nastupe sa grupom Ziryab s kojom je svirao na najprestižnijim world music festivalima kao što su Folkest, Festival di Torino, New Folk Lugano World Music, Aquarium romano itd.
Balen Lopez de Munain puno je truda uložio proučavajući tradicionalnu baskijsku glazbu pa se na njegovim nastupima najčešće čuje kombinacija kompozicija za klasičnu gitaru, autorskih skladbi kao i baskijske tradicionalne glazbe u vlastitom aranžmanu. Njegove nastupe prenosile su nacionalne TV kuće kao što su BBC, RAI 3, FR3, BBC North Ireland, R. T. Eireann, ,Švicarska radio televizija, RT Eire itd.
Balen Lopez nastupao je na najprestižnijim svjetskim festivalima etno glazbe, a u Hrvatskoj je svirao na Istra Etno Jazz festivalu 2000. Godine.


Balen Lopez

Eddie Martin
(one man blues band)
_________________________________________________________________
Eddie Martin jedan je od najtalentiranijih britanskih blues gitarista i pjevača.Čitatelji najtiražnijeg britanskog blues magazina Blues Matters uvrstili su njegov album Contrary Mary među 20 najboljih svjetskih izdanja 2007. godine svrstavajući ga tako ispred legendi poput Johna Mayalla ili White Stripesa. Britanski tisak ga hvali kao najboljeg engleskog blues gitaristu još od pojave Eric Claptona. Nastupao je sa velikanima kao što su John Mayall, Peter Green, Buddy Guy, i Taj Mahal.
Njegova glazba našla se je na izdanjima i distribuciji najprestižnijih svjetskih diskografskih kompanija poput EMI, Universal, Alligator Records itd. Eddie Martin oduševio je publiku u Hrvatskoj svojim nastupom na Kastav Blues Festivalu u kolovozu ove godine, a na Hal’s All Star Festivalu predstaviti će se u one-man-blues- band izdanju koje podrazumijeva nevjerojatnu kombinaciju izvrsnog gitarističkog umijeća, inovativnog sviranja usne harmonike, korištenje perkusivnih elemenata i sve začinjeno fenomenalnim vokalom.

Keith Thompson Band
(blues rock)
__________________________________________________________________
Keith Thompson Band jedan je od ponajboljih britanskih R&B bandova čija visokoenergetska mješavina bluesa, soula i rocka žari i pali na pozornicama diljem Europe i SAD-a. Svi članovi banda prekaljeni su studijski i session glazbenici čije usluge su koristile brojne britanske zvijezde pa je tako saksofonistica Patsy Gamble snimala i nastupala s imenima kao što je Mick Jagger, Rod Stewart ili Steve Winwood, bubnjar Roy Adams svira i u bandu najveće britanske soul zvijezde Ruby Turner , član je Roy Wood Banda i sa basistom Neilom Simsonom čini ritam sekciju Climax Blues Banda. Neil Simpson nastupao je i s legendama poput Johna Mayalla i Peter Greena. Vođa grupe, blues-rock gitarist Keith Thompson, glazbenik je s bogatim profesionalnim iskustvom, a njegova se glazba osim na albumima svog banda može čuti i u raznim TV serijama odnosno kompjutorskim igricama poput popularne „Grand Prix 2“.

Muriel Anderson
(classical guitar / fingerstyle)
___________________________________________________________________Muriel Anderson je najznačajnija žena u svijetu gitare. Završila je studij gitare u klasi jednog od najvećih svjetskih autoriteta u domeni klasične gitare, Christophera Parkeninga. Pokretač je i umjetnički ravnatelj prestižnog festivala Muriel Anderson’s All Star Guitar Night¬® koji se svake godine odvija u Nashvilleu, SAD. Osnivač je humanitarne zaklade Music for Life Alliance koja se bavi prikupljanjem pomoći za talentiranu djecu. Muriel Anderson je prva žena koja je osvojila prvo mjesto na najvećem američkom gitarističkom natjecanju Natio¬nal Fingerpicking Guitar Championship, njena se glazba može čuti u filmu Woodyja Allena “Vicky Cristina Barcelona”, njena skladba “Heartstrings” pratila je astronaute u space shuttleu Discovery, redovito nastupa diljem svijeta i surađuje s legendama kao što su Les Paul, Tommy Emmanuel, James Burton (Elvis Presley Band),Seymour Duncan itd. Novi album New World Flamenco” realizirala je sa poznatim duetom Tierra Negra. Muriel Anderson možemo zvati „kumom“ Hal’s All Star Guitar Festivala budući je doprinjela pokretanju i realizaciji ova manifestacije..

Previous articleSeverina i Slavko odbili srpski reality ‘Parovi’
Next articleTraže se očevici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here