Home Vijesti 8.izborna jedinica: Lista za Rijeku sa IDS-om i PGS-om

8.izborna jedinica: Lista za Rijeku sa IDS-om i PGS-om

2918
0

idspgsriLista za Rijeku na parlamentarne izbore u 8. Izbornoj jedinici izlazi u koaliciji s Istarskim demokratskim saborom i Primorsko goranskim savezom jednoglasno je odlučeno na današnjoj sjednici Savjeta stranke.
Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić nakon sjednice je kazao kako je prije svega zadovoljan činjenicom prema kojoj najveće regionalne stranke Rijeke, Kvarnera i Istre nakon dvadesetak godina na izbore izlaze zajedno.
– Lista za Rijeku od svog osnutka dosljedno zagovara decentralizaciju i regionalizaciju kojom bi se odlučivanje i sredstva spustilo na razinu što bližu građanima. Uvjereni smo da je to put koji može omogućiti bolji životni standard stanovnika Rijeke, Kvarnera i Istre. Decentralizacija može i treba postati novi zamašnjak gospodarstva u naše dvije regije koje jedine više uplaćuju u državni proračun nego što iz njega dobivaju.
Dopredsjednica Liste za Rijeku Tamara Moranjak istaknula je činjenicu prema kojoj je Hrvatska danas uz Grčku najcentraliziranija zemlja Europske Unije.
– Unatoč tome, Vlada je u aktualnom mandatu umjesto procesa decentralizacije zemlju dodatno centralizirala. Upravo je ovaj regionalni savez jamstvo da napokon kreće preokret trendova i da ćemo se izboriti za pravo na svoje. Pravo na svoj novac, identitet i samostalno odlučivanje gradskim i regionalnim razvojnim resursima, zaključila je.
Odluku o kandidatu Liste za Rijeku, koji će zauzeti šesto mjesto na koalicijskoj listi, donijeti će stranačko predsjedništvo. Koalicijski sporazum IDS-PGS-RI biti će potpisan u četvrtak 15.10.2015. u riječkom Circolu.
Podršku koaliciji IDS-PGS-RI i kandidatu Liste za Rijeku na ovim izborima najavila je i europska asocijacija regionalnih stranaka European Free Alliance.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here