Vijesti

8.izborna jedinica: Lista za Rijeku sa IDS-om i PGS-om

8.izborna jedinica: Lista za Rijeku sa IDS-om i PGS-om

idspgsriLista za Rijeku na parlamentarne izbore u 8. Izbornoj jedinici izlazi u koaliciji s Istarskim demokratskim saborom i Primorsko goranskim savezom jednoglasno je odlučeno na današnjoj sjednici Savjeta stranke.
Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić nakon sjednice je kazao kako je prije svega zadovoljan činjenicom prema kojoj najveće regionalne stranke Rijeke, Kvarnera i Istre nakon dvadesetak godina na izbore izlaze zajedno.
– Lista za Rijeku od svog osnutka dosljedno zagovara decentralizaciju i regionalizaciju kojom bi se odlučivanje i sredstva spustilo na razinu što bližu građanima. Uvjereni smo da je to put koji može omogućiti bolji životni standard stanovnika Rijeke, Kvarnera i Istre. Decentralizacija može i treba postati novi zamašnjak gospodarstva u naše dvije regije koje jedine više uplaćuju u državni proračun nego što iz njega dobivaju.
Dopredsjednica Liste za Rijeku Tamara Moranjak istaknula je činjenicu prema kojoj je Hrvatska danas uz Grčku najcentraliziranija zemlja Europske Unije.
– Unatoč tome, Vlada je u aktualnom mandatu umjesto procesa decentralizacije zemlju dodatno centralizirala. Upravo je ovaj regionalni savez jamstvo da napokon kreće preokret trendova i da ćemo se izboriti za pravo na svoje. Pravo na svoj novac, identitet i samostalno odlučivanje gradskim i regionalnim razvojnim resursima, zaključila je.
Odluku o kandidatu Liste za Rijeku, koji će zauzeti šesto mjesto na koalicijskoj listi, donijeti će stranačko predsjedništvo. Koalicijski sporazum IDS-PGS-RI biti će potpisan u četvrtak 15.10.2015. u riječkom Circolu.
Podršku koaliciji IDS-PGS-RI i kandidatu Liste za Rijeku na ovim izborima najavila je i europska asocijacija regionalnih stranaka European Free Alliance.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.