Home Vijesti 80 POS-ovih stanova na Rujevici gotovo do svibnja

80 POS-ovih stanova na Rujevici gotovo do svibnja

1757
1

Gradilište stanova na Rujevici koji se grade modelom poticane stanogradnje obišao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima. Radovi teku prema planu, pa se useljenje se predviđa u svibnju 2010. godine. Radi se o četiri stambene zgrade sa 80 stanova, koje se nalaze neposredno iza stambeno-poslovnih građevina izgrađenih po istom modelu.

U ime izvođača radova, tvrtke Novotehna, direktor Miloš Milić istaknuo je kako radovi idu prema planu, pa čak i nešto brže od roka, što znači da bi stanari, budu li radovi tekli sadašnjom dinamikom, mogli useliti i nešto prije nego što je bilo planirano.

“Stanovi imaju etažno plinsko grijanje, svaki stan ima vlastiti mjerač potrošnje struje, vode i plina. Ugradit će se PVC vanjska stolarija te unutrašnja stolarija i keramičke pločice prve klase, sve uz iznimno kvalitetnu obradu zidova” kazao je Milić, podsjetivši kako su sve građevine i pristupi do njih prilagođeni osobama s invaliditetom. Svaka zgrada ima prizemlje i četiri kata. Paakiranje je predviđeno u okolišu i suterenu zgrada. Vrijednost radova je 35.250.754,66 kn s PDV-om, a nadzor nad izvođenjem vrijedan 292.800,00 kn s PDV-om vrši tvrtka Flum-ing iz Rijeke.

Na svim objektima gotovi su armirano-betonski radovi na konstrukciji, ulaznom stubištu i unutarnjem stubištu, radovi na izvedbi fasadnih i pregradnih zidova te priprema za postavljanje instalacija. Radovi se odvijaju na svim objektima istodobno, pa se tako na jednom postavlja fasada, dva se već nalaze pod krovom, a u svima se istovremeno izvode razni obrtnički radovi.

Prema riječima direktora Agencije za poticanu stanogradnju Grada Rijeke Vladimira Benca i pročelnice Odjela za komunalni sustav Irene Miličević, procjenjuje se da će se krajnja cijena metra četvornog stajati između 1000 i 1100 eura. Svi kupci jednosobnih i trosobnih stanova, te većine dvosobnih su poznati, a u tijeku je utvrđivanje kreditne sposobnosti za još tri potencijalna kupca s liste prvenstva.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo što se unatoč kriznim vremenima projekt izgradnje stanova po modelu poticane stanogradnje nastavlja bez problema.
“Na proljeće 2010. godine planira se početak izgradnje oko 80 POS-ovih stanova na Donjoj Drenovi, a trenutno se rade planovi za izgradnju 200 do 220 stanova na Škurinjskom plasu, odnosno 200 do 400 stanova na Martinkovcu. Broj stanova na toj lokaciji ovisit će prije svega o rješavanju vlasništva zemljišta,” kazao je Obersnel.

Za lokalitet Donja Drenova u tijeku je izrada detaljnog plana uređenja, a njegovo usvajanje se očekuje do veljače 2010. do kada će biti izrađena projektna dokumentacija te ishodovane dozvole za izgradnju. U tijeku je prilagodba prvonagrađenog idejnog rješenja arhitektonsko-urbanističkim uvjetima te standardima POS-a. Potencijalni kupci stanova već su određeni Listom reda prvenstva potencijalnih kupaca.

Previous articleUdruga dioničara Transadrije podržala upravu
Next articleDva puta prodao isti stan

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here