Home Biznis Adris grupa: Rast prihoda od 12,6 posto i neto dobiti 5,1 posto

Adris grupa: Rast prihoda od 12,6 posto i neto dobiti 5,1 posto

620
0

U prvom tromjesečju ove godine ukupni prihod Adris grupe iznosio je 718 milijuna kuna, što je 12,6 posto više u usporedbi s ukupnim prihodom ostvarenim u istom prošlogodišnjem razdoblju. Ostvaren je i rast poslovnih prihoda za 6,8 posto. Operativna dobit iznosi 136 milijuna kuna i veća je za 5,1 posto u odnosu na prošlogodišnje izvještajno razdoblje. Dobit prije poreza u iznosu od 142 milijuna kuna veća je za 6,6 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine.
 
U prvom tromjesečju ove godine u konsolidirane pokazatelje poslovanja uvršteni su i rezultati tvrtki iz područja uzgoja i prerade svježe ribe: Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra, Bisage – Nit.

U tekućem izvještajnom razdoblju, cigaretni dio poslovanja ostvario je dva posto veću količinsku prodaju vlastitih brandova, uz šest postotni rast na regionalnom tržištu.
 
Iz Adrisa navode da u turističkom dijelu Grupe nastavljaju investicijski ciklus, započet 2005. godine, pri čemu je u 2009.  godini planirano uložiti gotovo 500 milijuna kuna. Maistra je u ožujku 2009. otvorila svoj prvi hotel s pet zvjezdica na destinaciji Rovinj – Vrsar, Monte Mulini. Trenutni booking, s obzirom na gospodarske okolnosti u kojima se nalaze glavna emitivna tržišta, ima  zadovoljavajuće pokazatelje.
 
U ožujku ove godine, Adris grupa d.d. postala je 51 postotni suvlasnik Oprese d.d., najvećeg lanca kioska u Bosni i Hercegovini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here